Halál Esztergomnál, sebesült Veszprémnél, Inárcsnál megúszták- + Autópálya-kisokos

 Nem szűkölködött közlekedési balesetekben a hétvége és még nincs vége. Halától, a sérülésen át  megúszásig színes volt a paletta. Alább egy összeállítás, majd egy komoly segítség, az útnak indulóknak. Itt az Autópálya – kisokos online változata.

Esztergom

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt, szombaton este hat óra  körül a 11-es számú főút 67-es kilométerszelvényében.A rendelkezésre álló adatok szerint, egy Mercedes típusú személygépkocsi közlekedett Esztergom irányából, melyben ketten utaztak. A járművezető a haladása során az úttest jobb szélére sodródott, majd ellenkormányzott és áttért a menetirány szerinti baloldali sávba. Itt összeütközött egy szemből érkező Opel személygépkocsival, amiben hárman tültek. A jármű kigyulladt, annak vezetője egy 42 éves férfi az életét vesztette a két utas súlyosan sérült. A Mercedes utasa szintén sérült, aki a járműből az ütközést követően kiesett.

Veszprém

Eddig tisztázatlan körülmények között három személygépkocsi ütközött össze a 73-as számú főút 8. kilométerszelvényében, Veszprém és Csopak között szombaton délután.  A baleset következtében egy személy megsérült.

Inárcs

Baleset történt az M5-ös autópálya Inárcs külterületén, a Kecskemét felé vezető oldalon szombaton kora délután,  ahol eddig tisztázatlan körülmények között négy személygépkocsi ütközött össze. A balesetben senki nem sérült meg.

Valamennyi baleset helyszíni szemléjének idejére lezárták az utakat, majd a munka végeztével újra indult a szokásos forgalom.

Autópálya kisokos, már online is

Az autópályán közlekedők számára készült kiadvány a nyári időszakra vonatkozó hasznos tanácsok mellett a közlekedéssel kapcsolatos legfontosabb közérdekű telefonszámokat és internetes elérhetőségeket is tartalmazza. A magyar, angol, német és román nyelven megjelent szórólapok a nyár folyamán elsősorban határátkelőhelyeken, benzinkutakon, valamint autópálya-pihenőhelyeken lesznek elérhetőek.

Ha kíváncsi a kisokosra itt olvashatja

Tájékozódjon Ön is mindig útnak indulás előtt, írja a police.hu

Minden szám mögött egy emberi élet rejlik

Elmondható, hogy a nemzetközi trenddel összhangban Magyarországon is érdemben csökkent a halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetek száma az elmúlt huszonöt évben. Ugyanakkor az utóbbi években már nem beszélhetünk látványos javulásról, csupán stagnálásról, 2016-ban összesen 607-en vesztették életüket a magyar utakon.

halálos baleset

A halálos közlekedési balesetek száma stagnált  az elmúlt években, a sérüléses balesetek száma viszont 2012 óta folyamatosan növekszik. 2016-ban 21329 -en szenvedtek sérülést a hazai utakon,

Sérüléses baleset

 

Kapcsolódó

Aránylag nálunk a legtöbb a halálos biciklisbaleset az EU-ban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük