Kérdezte Sadek a lullai krimóban cimborájától, Latyától több hungarikumos fröccsöt követően, miután az már elkunyerált tőle őszi ültetésre két berkenye csemetét, és pofátlanul kért még kettőt, mert szerinte abból van csak igazán jó pálinka.

Somfélék

Na, ezért nem kell ám a címből másra gondolni. Mert a fa somfélékből vagy 25 fajta létezik az északi mérsékelt égöv alatt, hazánkban pedig egy-kettő. A somfa egy nagyon népszerű díszfa, amely szereti a délutáni árnyékot, de még a szárazabb talajt is, ha a számára elegendő nedvességet azért megkapja. Ne ültesd nagyon árnyékos helyre, mert akkor nem fog igazán virágozni. Száraz, de organikusan kezelt talajra van szüksége. Ha folyamatosan vízben úszik, akkor el fog pusztulni. Vigyázz arra, hogy védd a törzsét a sérülésektől, mert a kártevők azonnal kihasználják a lehetőséget, hogy a törzs alá bújjanak, és elpusztítsák a fát. (Édenkert)

- Hirdetés -

Értelmezések

A lényeg, hogy a magyarban többféle értelmezésben is használatos a fa som kifejezés.

Hát a fa som nem kéne

Mint a címben már jeleztünk is egy értelmezést a sok közül. Vagy amikor a kormány így válaszolna, ha tehetné arra az általa kreált baromságra , hogy „A Soros-terv alapján Brüsszelnek arra kellene köteleznie minden tagállamot, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak fizessen 9 millió forint állami segélyt”

A fa som tele van

Azzal, ami ebben az országban történik! Nekem is, de Mészárosnak egészen biztos, hiszen már közölte egyszer, hogy [email protected] rá más mit mond. Kétlem, hogy ismeri dr. Margalits Ede magyar közmondások és és közmondásszerű szólások című könyvét, melyben több ide illő szöveget is találhat, amennyiben milliárdos elfoglaltsága megengedi, hogy válogasson köztük.

Ilyeneket: Mészáros, keze lába mind szaros, az erszénye aranyos. Vagy: Az ördög is odamegy szarni, a hol legmagasabb a hegy. De találó az alábbi is: Azt hiszi aranyat szarik. Így aztán nem csodálkoznék, ha a [email protected] rá más mit mond gázszerelőjét holnaptól már Mészarosnak hívnák, csak így ékezet nélkül. Sadeknak mondom és még sok millió magyarnak, hogy egyszerűen nem éri meg neki lehajolni egy ötezresért, olyan ütemben ömlik a pénz az ölébe.

Végezetül ajánlom Mészáros Lőrinc figyelmébe Dugonics András Magyar Példabeszédekjéből és jeles mondásaiból az alábbit is: „Több pénze, mint esze”, lásd bizonyítékul képben és hangban:

Kapcsolódó:

Már Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét