Hazakísérő Telefon – világszám!

Előfordulhat, hogy egy hosszúra nyúlt bulizás vagy esti munka után egyedül kell haza indulnod. Nem szeretnéd felébreszteni a családodat vagy a barátaidat? Bizonytalanul érzed magad vagy félsz, amíg várod a taxit vagy sétálsz a megálló felé? Nagyon messzinek tűnik a néhány száz méterre lévő autód a félhomályos parkolóban?

Hívd a Hazakísérő Telefont!

Kezdeményezésem egy már több országban is bevált egyszerű, de zseniális ötleten alapszik. Addig beszélgetünk, amíg biztonságosan elérted a célodat, maga a telefonbeszélgetés az ami hazakísér.

Akármiről beszélhetünk, hogy egy receptről beszélsz vagy elmondod az aktuális iskolai tananyagot, nekem tényleg mindegy.

Mielőtt beszélgetésbe kezdenénk, én elkérem a telefonszámodat, a tartózkodási helyedet és az úticélodat. Ezeket az adatokat nem kell megadnod, de vészhelyzet esetén szükséges, hogy megadjam a segítségedre sietőknek.

Ezt követően figyelmeztetlek, hogy légy figyelmes, ne feledkezz bele a beszélgetésbe és figyeld az utca neveket és házszámokat.

Beszélgetés közben megkeresem az internetes térképen az indulási és érkezési pontodat, majd beszélgetés közben kb. 2 percenként megkérdezem, hogy hol jársz és ellenőrzöm a térképen.

Szükség esetén segítséget küldök.

Először csak ki szeretnéd próbálni a Hazakísérő Telefont, mert nem tudod, hogy ki van a vonal másik végén? Semmi akadálya. Próbaképpen felhívhatsz, akár otthonról is, mielőtt élesben szeretnéd használni a szolgáltatást.

A lényeg, hogy ne érezd magad egyedül és ha segítségre szorulsz azt meg is kaphasd a lehető leghamarabb. Mindenkinek szívesen fogadom a hívását, korra és nemre való tekintet nélkül.

Önkéntes segítő

A telefonok normál díjasak, annyiba kerül mintha akárki mást hívnál. Önkéntesként végzem ezt a tevékenységet. Éjszakai sofőrként előfordult, hogy cím keresése közben a kocsitól elmenni szó szerint vak sötétben a több száz méterre lévő kapuig vagy keresztül sétálni egy kis erdős részen hajnali 4-kor komoly kihívást jelentett. Tudom milyen egyedül érzi magát az ember a kihalt utcákon.

A hívásokat egyenlőre pénteken, szombaton és munkaszüneti napok előtti estéken tudom fogadni 23-tól hajnali 4-ig a következő számokon: +36 30 899 3465 vagy +36 30 664 7981. Még idén megpróbálok egy ingyenes vonalat létrehozni, ahol egy központi számra futnak be a hívások.

Kérlek vedd figyelembe, hogy a Hazakísérő Telefon nem tud megakadályozni egyetlen támadót sem az elhatározásában. Sajnos nem minden bűnöző riad vissza attól, hogy kiszemelt áldozata telefonál, minél gátlástalanabb és minél tapasztaltabb, annál valószínűbb, hogy nem érdekli, hogy beszélsz valakivel.

Kialakult vészhelyzetben mindig a rendőrséget hívd a 112-es vagy a 107-es telefonszámon!

(Hazakísérő telefon)

700 kg játékot küldtek a balatoni gyerekek a fővárosi Mikulásgyárba

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest