Hétszáz forintos üzemanyagár várható! - Városi Kurír

Sorting by

×

Hétszáz forintos üzemanyagár várható!

Kizárólag a magyar rendszámú autók tankolhatnak kedvezményes, 480 forintos üzemanyagot péntektől – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Hirdetés

A külföldi rendszámú autósok innentől piaci áron tankolhatnak Magyarországon

Most éppen a benzineseknek “szerencséjük van”, mert péntektől jelentősen, 8 forinttal csökken a benzin beszerzési ára. A gázolaj nagykereskedelmi ára a héten már nem változik. A változás a prémium benzin árát várhatóan érinteni fogja.

A holtankoljak.hu információi szerint a 95-ös benzin ára a külföldieknek péntektől 661 forint lesz literenként, míg a gázolaj esetében 679 forintot kell majd fizetniük literenként – legalábbis a piaci árazás alapján. Az egyes kutaknál nyilvánvalóan komoly eltérések lehetnek az árakban.

Gulyás szavai alapján a benzinkutasok a forgalmit ellenőrzik majd, az alapján tudják eldönteni, kinek jár a hatósági áras üzemanyag.

A kutak képtelenek lesznek megoldani a rendszámalapú tankolást

“Megoldhatatlan és kivitelezhetetlen” – értékelte Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetsége elnöke a döntést a hvg.hu-nak.

Az elnök emlékeztetett, hogy a tankoláskor előbb leveszik a pisztolyt az autósok, majd tankolnak és mennek fizetni. Ha a hatósági áras benzinből tankolnak, és mégsem magyar a rendszám, utólag már nem sokat tudnak tenni.

“Akkor hívjunk rá rendőrt? Szívjuk ki a tankból az üzemanyagot?” – tette fel az egyébként jogos kérdéseket.

Ezért kíváncsian várják a rendelethez tartozó végrehajtási utasítást. Az elnök szerint végrehajtható előírásokra volna szükség, de azzal, hogy a kormányzat most sem kérdezte meg a szakmai véleményeket, ennek kevés esélyét látja.

Kész átverés! A külföldiek is tankolhatnak, de piaci áron

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.