Az automata benzinkútnál bárki tankolhat 479,9-ért - Városi Kurír

Sorting by

×

Az automata benzinkútnál bárki tankolhat 479,9-ért

Az új benzinárszabályozás számos kérdést nyitva hagy, például azt, hogy azoknál a kismotoroknál, robogóknál, amelyeknek nincs rendszámuk, mi alapján döntik el a kutasok, hogy magyar vagy nem magyar a jármű? S ott vannak az automata kutak, amelyeket szintén megnéztünk – írja az ujszo.com.

Hirdetés

Győrben az egyik lakótelepi kis kút népszerű tankolóhely

“Automata. Előttünk is épp tankolt valaki 35 litert és 17 ezret fizetett. Ebből viszonylag egyszerűen kiszámolható, hogy hatósági áron, tehát 480 forintért vette a benzint. Az ilyen kicsi kutaknál, ahol mindössze két tank van, nincs ember, aki strázsáljon és ellenőrizzen, így tehát ott most bárki tankolhat.”

Eszeveszett drágulás: először érte el a benzin átlagára az 1,8 eurót literenként

Szlovákia az egyetlen ország a visegrádi négyekben, ahol nem vezettek be intézkedéseket az üzemanyagok drágulásának megfékezésére.

Év eleje óta a Natural 95-ös benzin közel negyedével drágult, az árak legfőképpen az orosz-ukrán háború kitörése után emelkedtek.

Múlt héten egy liter benzin átlagosan 1,782 euróba került, míg az előző két hétben a gázolaj ára 1,797 eurós rekordon zárt.

Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi árfolyamon számolva északi szomszédunknál már 700 forintnál drágább egy liter üzemanyag.

Forrás: Új Szó

Hétszáz forintos üzemanyagár várható!

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.