Hiába nő a gyermekvállalási kedv, ha egyre kevesebb gyerek születik

Szemfényvesztés, bűbáj, szómágia; ezekkel az eszközökkel kiválóan sáfárkodtak a középkorban hatalmat birtokló feudális urak és egyházi méltóságok. Nem véletlenül gyártották a szent reklikviák garmadáját, a tudatlanságban tartott pórnép egyszerre volt babonás és vallásos.

Minő kegyelmi állapot volt:

az alattvalók még csak olvasni sem tudtak, ahogyan a latinul misét celebráló pap szavából sem értettek egy szót sem. Ami szószékről elhangzott, vagy amit az elöljáró kidoboltatott az volt a “szentírás”.

Látszólag nagyon messziről indítottam, ám hiába a Gutenberg-galaxison túli világ, hiába az információs társadalom, a tömegeket egyre nagyobb tudatlanságban lehet tartani.

A kormány családpolitikája nyomán 9 év alatt 42 százalékkal nőtt a házasságkötések száma és 21 százalékkal emelkedett a gyermekvállalási kedv – jelentette ki Novák Katalin a Keresztény Újságírók Nemzetközi Konferenciáján szerdán Budapesten.

Milyen jól is hangzik, ugye?

Csak éppen egy szó nem igaz belőle. Nézzük csak a gyermekvállalási kedvet. Államtitkár asszony nem véletlenül nem mond egyetlen konkrét adatot, számot sem, mert akkor nagyon gyorsan lebukna a hamis propaganda.

Novák elvtársnő azt állítja egy általunk nem ismert felmérés és/vagy közvélemény-kutatás alapján, hogy 21 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv. Lehet, hogy igaza van, ezt sem ellenőrizni, sem számonkérni nem lehet.

Bármennyire is furcsa, de erről a “jóslatról” csak Hofi elhíresült adomája jut eszembe,

amikor a Rákosi-rendszer sertéstenyésztéséről értekezik. A parasztot megkérdezik, hogy hányat fial az anyakoca, aki persze nem tudhatja előre, így csak (erős ráhatásra: puff egy pofon) tippelhet, hogy tizennégyet.

Végül a disznó fialt tíz malacot, amikor 14 a terv. Beírják a jelentésbe 11, majd a járáson és a megyében, végül a fővárosban (Központi Bizottság) is hozzáadnak egyet-egyet.

A pártkongresszuson úgy döntenek, hogy “a 14 malacból tíz darabot exportálunk, a többit meg megesszük mi!”

Na, de térjünk vissza Novák elvtársnőhöz, aki örvendezik, hogy 21 százalékkal emelkedett a gyermekvállalási kedv. Csakhogy a tervezett és várt gyermekek mégsem születnek meg.

Nézzük a számokat!

Forrásunk a Központi Statisztikai Hivatal népesség, népmozgalom jelentése.

Mivel Novák azt is állítja, hogy 2002 és 2010 között nyolc éven át tartó “családellenes baloldali kormányzat” volt, ezért vegyük a II. Gyurcsány-kormány és Bajnai-kormány számait, majd esélyt adva a nemzeti oldalnak, a III. Orbán-kormány számait.

Születések száma (élveszületések)

2006: 99 871, 2007: 97 613, 2008: 99 149, 2009: 96 442 (összesen: 392 875)

2015: 91 690, 2016: 93 063, 2017: 91 557, 2018: 89 807 (összesen: 366 117)

Jól látható, hogy a baloldali kormányzat ideje alatt egyik évben sem esett 96 ezer alá a születések száma, míg a nemzeti kormányzás idején az élveszületés egyetlen évben sem haladta meg 94 ezret.

A két 4-4 éves ciklus különbözete 26 758 a baloldali korszak javára

Novák Katalin a a III. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében sem mondott egyetlen számot sem.

“2019-ben a demográfia már nem csupán egy ügy a sok közül, hanem a legfontosabb közös ügyünk. Ma a nyugati világban sehol nem születik elegendő gyermek, Európa az “üres bölcsők” kontinensévé vált, míg Afrika és Ázsia országait a népességnövekedés állítja kihívások elé “- mondta az államtitkár.

megosztás

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük