Hiányzik a bűncselekmény gyanúja..!

Ha pedig hiányzik, akkor hiányzik, és kész – mondhatni: oszt jó napot! Nincs mit tenni…

Sajnos, a magyar rendőrség és ügyészség annyira jóindulatú, hogy az párját ritkítja – mármint az Európai Unióban. Rendszeresen ismétlődik ugyanaz a dolog: valaki följelenti az „ismeretlen tettest”, ám mert az „ismeretlen tettes” első ránézésre is legalább „kormány”-, illetve Fidesz-közeli, a rendőrség/ügyészség úgy dönt, hogy nem gyanakszik.

Igazán furcsa dolog ez a gyanakvás:

bizonyos esetekben csak a bíróságon derül ki, hogy a megalapozottnak mondott gyanú, amely vádiratban öltött testet, valójában alaptalan. És ez akárhányszor ismétlődhet! – az ember már-már azt gondolná, sorozatosan hamis vád esete forog fenn… De szerencsére szó sincs erről – legalábbis a „kormány” terrormédiájában.

Máskor meg azt hinné az ember, a legnaivabb rendőr is gyanút fogna – de nem! Az istennek sem!

Mert itt van például Szél Bernadett feljelentése a „kormány” „tájékoztató kampánya” ügyében. Azt mondja az elutasító rendőri határozat indoklása, nem merült fel olyan adat, ami arra utalna, hogy bárki kötelezettségszegést követett volna el jogtalan előnyszerzés érdekében, vagy vagyoni hátrányt okozott volna a magyar államnak.

Ugyanakkor az elutasító határozatból úgy tűnik, hogy a rendőrség semmilyen iratot sem kért be a Rogán Antal által vezetett és a kampányokat szervező minisztériumtól, onnan senkit sem hallgattak meg.

Én bizony nem tudhatom, meg nem mondhatom, hogy kért-e a rendőrség bármit is például a Rogán Antal vezette minisztériumtól, csupán gyanakszom: valószínűleg tényleg semmit, mert ellenkező esetben alighanem gyanakodnia kellett volna…

Jobb az ilyesmit elkerülni

Ha kicsit közelebbről megnézzük ezt az ügyet, azt kell mondanunk: a rendőrségnek vizsgálnia kellett volna, hogy amit „tájékoztatásnak” mondanak, az valóban tájékoztatás-e, s mint olyan, hitelesnek mondható-e. Szóval: mert közpénzből ment az a „tájékoztatás”, okvetlen vizsgálni kellett volna, hogy valóban közérdeket szolgált-e.

Ha a rendőrség ezt a kérdést vizsgálta volna, aligha kerülhette volna el, hogy gyanakodjék. Ilyesmit tehát  egyáltalán nem kell vizslatni…

Mert a Soros-plakátok ügyét együtt kellett volna kezelni, legalább módszertanilag, a korábbi kampányokkal; vizsgálva, van-e bármiféle különbség közöttük. Téma lehetett volna a „nemzeti konzultációk” meg a „népszavazás” és a korábbi plakátok dolga.

Márpedig ha ez így történt volna, könnyen arra a belátásra juthatott volna a rendőrség, hogy van közös elem, mégpedig az, hogy mindegyik hecckampány volt, közös jellemzőjük az orrba-szájba való hazudozás és uszítás. Egyik sem közölt hiteles információkat, mindegyik rémhírekkel operált (jut eszembe: a rémhírterjesztés is bűncselekmény, különösen, ha azt a hatalom műveli); tehát egyik kampány sem informált, hanem dezinformált. Egyik sem valós összefüggéseiben tárgyalta a fölvetett témát, mindegyik célja az emberek félelemben tartása és uszítása.

És innen nézve alighanem legalább némelyik rendőr netán gyanakodni kezdett volna

De ha netán gyanakodnék is valaki, mit érne? Lám, megállapítottak valami választási csalást is, oszt kalap… Így megy ez: hol a gyanú hiányzik, hol meg – gyaníthatóan – a szándék…

Pedig – már ha a közérdek, a közérdek sérelme felől nézem a dolgot – nyomozni lehetne mondjuk tiltott pártfinanszírozás dolgában. Elvégre a „kormány” „tájékoztatásai” kizárólag a Fidesz érdekeit szolgálták – no és a vele törvénytelenül összefonódott államét. Arról nem is szólva, hogy az „állam”  hazudozásai mindig sértik a közérdeket…

Ha pedig megállapítható a tiltott pártfinanszírozás, akkor bizony megáll a hűtlen kezelés gyanúja is És akkor a hatalomból folytatólagosan, aljas indítékból űzött (sunyi, antiszemita) uszítás, izgatás esetleges gyanújáról szó se essék…!

Nem kell megveszekedett Fidesz-ellenesnek lenni tehát, hogy az ember gyanút fogjon…

Mert az ismételt dezinformációs, gyűlöletkeltő célzatú állami kampányok egyértelműen a Fidesz érdekét szolgálták és szolgálják, s mert mindezt közpénzből fedezik, fennáll a különösen nagy összegű vagyoni hátrány okozásának hm… vélelme is.

De ha nem, hát nem. Majd eljön az idő, amikor gyanakodni kezdenek – ha máskor nem, hát Orbánia bukása után. Akkor már könnyű lesz…

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük