A fideszes Hidvéghi Balázs üzenete egy párhuzamos valóságbeli Európai Unióból - Városi Kurír

Sorting by

×

A fideszes Hidvéghi Balázs üzenete egy párhuzamos valóságbeli Európai Unióból

Mindig meglep milyen hamis következtetéseket képes levonni,  a valóság tényeiből a Fidesz valamely potentátja, ezúttal Hidvéghi Balázs és Schmidt Mária. Az alábbiakban a baloldali média-túlsúly hazug sulykolásának  újabb “szép” példája is olvasható.

Hirdetés

Balközép, vagy szélsőjobb

A politikus a XXI. Század Intézettel közös konferenciasorozatának második, Jobb/közép című online rendezvényén ezt úgy szemléltette, mint egy vívópástot, amelyet hirtelen több méterrel elmozdítanak az egyik irányba, így aki korábban középen állt, a pálya szélén találja magát, beszűkült mozgástérrel.
Egy hangos, erőszakos baloldali elit a média támogatásával olyan új helyzetet igyekszik létrehozni, amelyben néhány éve még mérsékeltnek számító vélemények szélsőségesekké válnak. Ezt nem szabad engedni: nem bízható a baloldalra, hogy eldöntse, mi a közép és mi a szélsőség – vélekedett Hidvéghi Balázs.

“Szó szó, szó”

Idézte Orbán Viktor miniszterelnököt, aki szerint a baloldalnak mindig csak közepe, a jobboldalnak viszont mindig csak széle van.
Kitért rá, hogy a nyelv fontos a mai politikában. Kulcsfogalmak megnevezéséről folyik a vita.

Példaként említette, hogy a baloldal szóhasználatában mindenki menekült, aki Európába érkezik. Illegális bevándorlás helyett irregulárisról beszélnek, “puhítva” a kifejezést. Szolidárisnak csak azt tartják, aki megfelel az elvárásaiknak, a nemi kategóriákról szólva pedig “megerőszakolják” a nyelvet – sorolta az EP-képviselő.

Hidvéghi szerint: gyenge az európai jobboldal. “Evickél”, inkább csendben marad, hátrál, területeket ad fel a konfliktusok elkerülése érdekében.

“Európa nem csupán Nyugat-Európából áll”

Köszöntőjében Schmidt Mária, a XXI. Század Intézet főigazgatója azt mondta, hogy:

Orbán Viktor 2010 után a munkaalapú gazdaságra “állt vissza”, az adórendszer a dolgozókat és a családokat támogatja.

A kormányfő “unortodox gazdaságpolitikája” az éveken keresztül nagy hasznot szerző bankokra és telekommunikációs cégekre is kiterjesztette a válság terheit. Orbán Viktor a többség érdekeit vette figyelembe, ezzel nyíltan szembement az európai balliberálisok elitista felfogásával – hangoztatta.

“Saját erőnkből újra talpra álltunk, húsz év alatt másodszor, (…) és ez önbizalommal tölt el bennünket. Nem nézünk többé a tanítvány csodálatával nyugati mestereinkre, mert nincs már miért. Ők a végelgyengülésben kimúlt, kudarcos világot akarták tartósítani, mi képesek voltunk megújulni”

– fogalmazott Schmidt Mária.
Úgy vélekedett: a koronavírus-járvány kezelése ismét bebizonyította, hogy az európai uniós bürokrácia vezetői képtelenek leküzdeni a kihívásokat. Nem tudták összehangolni a védekezést, megfelelő ütemezésben és mennyiségben beszerezni a szükséges segédeszközöket, oltóanyagokat – jegyezte meg, hozzátéve: a tagállamok saját hatáskörben meghozott döntései vezettek célra.
A XXI. Század Intézet főigazgatója kiemelte, hogy bár több politikus így gondolja, Európa nem csupán Nyugat-Európából áll. A franciák és a németek birodalommá akarják szervezni az EU-t, törekvésük azonban nem jár majd sikerrel – hangoztatta.
Nem a nemzetállamok okozták a múlt században a két világháborút, hanem a birodalmak. Óriási hiba lenne az EU eddigi eredményeit egy eleve kudarcra ítélt birodalommá alakulás kísérletével veszélyeztetni. Magyarország a nemzetállamok Európájához csatlakozott, és ki is tart mellette – szögezte le Schmidt Mária.
Érkezett az üzenet abból bizonyos párhuzamos valóságból, de az is lehet egy “messzi, messzi galaxisból”.

Kapcsolódó

Hidvéghi

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “A fideszes Hidvéghi Balázs üzenete egy párhuzamos valóságbeli Európai Unióból

  • 2021.06.04 - 14:21
    Közvetlen hivatkozás

    Schmidt Mária.nálam már többször megbukott ideológus vagy történész minőségben..Egyszer már meggyanúsította Magyar Nemzet is, hogy külön utasként felmerült egy csoportban, hogy nem Orbánnal kellene folytatni a Fidesz párt tevékenységét, akkor cáfolta az ügyet.Persze, utána egyre jobban dörzsölődött Orbánhoz, hogy ki ne essen a pikszisből Nem tudom, hol él ez a politikus nő, de legalább annyit elismerne, hogy Orbán az országot megosztotta, azaz Orbán kezdte az örökös harci szellemével, szó mágiával a felosztást már 98-tól: előbb a kommunisták, majd 2002 után a nem demokraták, majd az utóbbi 10 évben a libernyákok és ezzel magát meg a nemzet megmentőjének hirdetve ki, 50 médiájával harsogva nagy dicső harcát 75 évi béke időszakban.Ki érti ezt? Miért kell verbális erőszakkal uralkodni és harcolni saját népe ellen? Ehhez mit szól Schmidt Mária ? Én egy másik M.o..-ban élek, elsőnek a humanizmus szellemében és mivel a hatalom Hitler után leáldozott, mint fogalom, mint negatív eszme, már csak szolgálat van,gondolom, minden keresztény és minden humanista nem ismeri el a másik ember felettit hatalmat,mert minden ember lelkileg testvér, szabad akarattal él, élhet a világban, és aki ezt gátolja, az élet ellenes, nem ismeri el a nem ártás törvényét, pedig a karma örvénye létezik ok-okozat, hatás-visszahatás, de sajnos Orbánék nem kulturálódtak, ezért saját maguknak hatalmat adtak minden vonalon egy központi irányítással,Kossuth, Széchenyi elszörnyülködne, ha látná mi történt e kis hazában 10 év alatt.

    .

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.