Micsoda titkosszolgalat az, ahol a szomszéd Margit néni szól az ‘alanynak’, hogy figyelik a házat?

Érdekes! A Netflixen azt láttam, hogy a titkosügynökség lényege, hogy a delikvens még véletlenül se vegye észre, hogy rátapadt valamelyik szolgálat. Persze, ezek a filmek általában a sínylődő nyugat termékei, ott lehet, hogy ezt is el@rják. Nem úgy nálunk, Orbániában! Ez lenne az illiberális kukkolás?!

Varga Judit aláír, mintha autogrammot adna?

Csaknem 500 nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtést engedélyezett Varga Judit igazságügyi miniszter idén bő negyed év alatt: április 14-ig 499 esetben kaptak engedélyt a titkosszolgálatok, hogy valakit az illető tudta nélkül megfigyeljenek, lehallgassanak, a lakását titokban átkutassák, leveleit elolvassák– írta meg a 168.hu.

Magyarországon a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a katonai, illetve polgári titkosszolgálatok – a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) kivételével – jogosultak az olyan, nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtésre, amelyhez igazságügyi miniszteri jóváhagyás kell. A tárca által az adatigénylésre kiadott számok szerint míg 2018-ban 1282 ilyenre kaptak engedélyt, addig 2019-ben már 1340-re, ha pedig idén az első negyedéves számokhoz hasonlóan alakul az egész év, akkor 2021-ben 1700-nál több is összejöhet. A növekedést jól érzékelteti, hogy 2015-ben még csak 1038 ilyen művelet volt, 2016-ban 1151, 2017-ben pedig 1256.

Dr. Czeglédy Csaba esete

Mint arról beszámoltunk, Czeglédy többször tapasztalta, hogy követi, megfigyeli egy titokzatos autó, ami annyira volt „láthatatlan”, hogy a rendszáma alapján feljelentést tett, amire válaszolt a „cég”.

„Most már bizonyíték van rá, ráadásul ők maguk vallották be, hogy megfigyelik a belügyi szervek a Fidesz orra alá borsot törő ellenzéki politikusokat

– kezdte közösségi oldala bejegyzését a megfigyelt.

„Bizonyára emlékeztek rá, hogy április elején Szombathelyen – segítséggel – lefotóztam az engem követő sötétkék színű Mazdát, aminek rendszáma nem szerepel a gépjármű nyilvántartásban. Feljelentést tettem, a rendőrség pedig kénytelen volt büntetőeljárást elrendelni ismeretlen tettes ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének gyanúja miatt.

Most pedig megszüntették a nyomozást, ugyanis bár titkos, de valós a Mazda rendszáma

Idézem a határozat leglényegesebb részét:

“A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a fenti – valós – forgalmi rendszámú gépjármű használatára az adott helyen és időben a Rendőrség bűnüldöző tevékenységével összefüggésben került sor.”

Nekem a helyi közösség segített leleplezni az illegális megfigyelést, így sikerült lebuktatnom a bénázó titkosszolgálatot. A gyanú szerint a gépkocsi a Nemzetbiztonsági Szakszolgálathoz tartozik. Mindezek szerint az ellenzéki politikusok követése már mindennapos gyakorlat a Fidesz kézivezérelte belügyi szerveknél. Minden erkölcsi és jogi határ megszűnt, annyira rettegnek a jövő évi vereségtől.

Vajon hány DK-s, MSZP-s, Jobbikos, Momentumos, Párbeszédes, LMP-s politikust figyelnek meg jelenleg is?”

Emlékeztetőül….

Vágó István „segített be”, hátha az azóta szinte mindennaposnak számító „na ezt már nem merik”-szerű történés elfeledteti nem a 23 évvel ezelőtt történteket, de az egyheteseket is.

„Orbán Viktor 1998. augusztus 25-én arról beszélt, hogy „titkos és törvénysértő módon gyűjtött adatokat a választási kampányban kívántak felhasználni a Fidesz lejáratására„. Szájer József frakcióvezető menten el is nevezte az egészet magyar Watergate-ügynek, s vizsgálatot követelt. Deutsch Tamás alelnök és preminiszter az aznap esti Aktuálisban már közpénzeken folytatott megfigyeléseket emlegetett és azon szörnyülködött, hogy édesanyja leánykori nevét látta a jelentésben… Aztán kiderült: a bedobott megfigyelési ügy abban a formájában, ahogyan a Fidesz azt megfuttatta, blöff volt. Ez ma nem az…”

 

titkos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük