A Hit Gyülekezet vezetője Orbán-kampánynyiknak állt 0 891

nemeth-sandor

Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezetője a Kossuth Rádióban vendégeskedett, az Este című blokkban, amiben alkalma volt elmondani, hogy mennyire felháborította őt, amikor az Európai Bizottságban „leszedték a keresztvizet” az általa mélyen tisztelt nemzetvezetőről.


A hit gyülis szavazatok már Orbán-zsebben vannak…?

A vallási vezető, akinek nem mellesleg fián keresztül befolyása van az ATV csatornára, azzal nyitott, hogy két eszmeiség csap majd össze az urnáknál a hét végén: a szuverenisták és a föderalisták tábora, ő maga pedig tisztelettel inkább a szuverenisták oldalán áll, annak dacára is, hogy a szabad nemzetekben hívők alighanem kisebbségben maradnak majd a birodalmiakkal szemben.

„Ha a föderalisták nagyot nyernek a szuverenisták felett, akkor valóban sorsfordító lehet ez a választás, de ezt negatívumként értékelném, ezért lenne jó, ha minél többen elmennének szavazni, és a nemzeti szuverenitásra tennék a voksukat”

Németh szerint a tendenciák biztatóak:

a globalizmus mint eszme gyengébb mint volt 10 évvel ezelőtt, és az euroszkeptikusok tábora (amit maga Német is erősít) egyre erősödik. A teológus szerint ideológiai alapú vita feszíti a kontinenst, olyan természetű, amivel már a Biblia is foglalkozott: nemzet és birodalom eszméinek egymásnak feszülése.

Németh szerint új típusú birodalmi eszme van kialakulóban, amely egyfajta szuperállami minőségre tör, és ebben Európa egyedi, mert az amerikai-, orosz-, vagy kínai törekvésekhez képest egy nemzetek feletti birodalom megvalósítását tűzte ki céljául. A szándék elsősorban a nagyhatalmak felől érkezik, mindenek előtt Németország és Franciaország irányából, amely országok érdeke, hogy birodalommá szervezzék Európát, szemben például Magyarországgal. Ehhez kapcsolódik az is Németh szerint, hogy míg a németek inkább az európai identitás felé menekülnek náci múltjuk elől, ugyanez több más európai nemzetre nem jellemző.

Melegházasság – pfújjjj!

Összefügg ezzel az is, hogy Németország folyamatosan szekularizálódik, miközben az iszlám központok előtt tolonganak a muszlim fiatalok, a templomok leginkább kísértetkastélyokhoz hasonlítanak, nem csoda hát, ha a kereszténydemokrata jobboldal egyre inkább hozzásimul a balliberális tömbhöz. Ennek következményeként a német keresztény jobboldal már olyasmit is elfogadhatónak tart, mint a melegházasság.

Megy és szavaz és kire? Nem titkolja….

Zárszóként a lelkész megemlíti, hogy az Európai Bizottság látványos szerepzavarba került az elmúlt években, inkább csak feszültséget gerjeszt, sőt talán lennie se kéne:


„Bizonyos szervezeteket fel kellene számolni.”

Végezetül elmondja, mennyire kiborította a Sargentini-jelentés körüli vita:

„Nagy botrány volt számomra, megnéztem Orbán Viktor szereplését Sargentini-jelentése kapcsán. Kiakadtam, hogy hogy van ez, micsoda strukturális zavar van itt, hogy elkezdik a magyar választópolgárok többsége által megválasztott vezetőt kiosztani ott, keresztvizet levenni róla, és olyan hangnemet engednek meg, amely minden jóérzésű magyar embert sérthet.”

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

figyelem

Kigyulladt egy huszonöt négyzetméteres használaton kívül fabódé a Csörsz utcai Mom Sport tetején a XII. kerületben, írja a Katasztrófavédelem. A TŰZOLTÓK …

„Köszönöm szépen!” – ezt ismételte meg Farkas Flórián többször is, amikor a most nyilvánosságra került OLAF-vizsgálatról és az 1,6 milliárdról …

A 2018-as kompetenciamérés alapján a szakközépiskolások (régebben szakiskolások) teljesítménye minden korábbi felmérés eredményénél gyengébb. Ez a csapnivaló eredmény pedig a …

kalman-olga

Kálmán Olga DK-s főpolgármester-jelölt programjában kiemelt helyen szerepel a Tarlós István által leállított panelprogram folytatása. Ígéret szép szó… Az ellenzéki …

Pin It on Pinterest