Hitler és Orbán összehasonlítása a Der Standardban

Az osztrák lap összehasonlító cikkében két idézet alapján állít párhuzamot Orbán és Hitler megszólalásai között. Az összefüggést a Der Standard kommentátora szerint nem lehet nem észrevenni.

„Az ellenség”

„Az ellenség” címmel írt kommentár jelent meg az osztrák Der Standard című lap online felületén. Két idézetet hasonlít össze, az elsőt Hitlertől veszi:

„A zsidó egyvalamit tud: hihetetlen tehetsége van színlelni. Minden küzdelemben alul maradna, csak egyben tud győzni: olyan könyörtelenséggel hazudik, ami egyedülálló. Az emberek azt mondják rájuk: rátermettek, ügyesek, talpraesettek. Nem! – csak ahhoz értenek, hogy idegen értékekkel spekuláljanak.”

A másik idézetet Orbán 2018-as március 15-én elmondott beszédéből származik:

„Mi olyan ellenséggel harcolunk, aki különbözik tőlünk. Nem nyílt, hanem hazug, rejtőzködő. Nem egyenes, hanem ravasz. Nem őszinte, hanem aljas. Nem a munkában hisz, hanem a spekulációban, nincs saját hazája, ezért azt gondolja, ez egész világ jár neki.”

Részünkről, no comment.

Március 15-i Orbán-beszédben a főhős pacekba mondta, hogy ha újra alkalma lesz uralkodni, magára vessen, aki keresztbe tett neki

Puzsér Róbert: Nem ünneplem többé március 15-ét, …. legyen május 31. az új nemzeti ünnep!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük