Jávor Benedek “tűrte, ameddig tűrhette”, aztán elszakadt a cérna!

Orbán Viktor lázálma teljesen eltorzította az utolsó héten mindent bevetni hajlandó hozzá köthető médiamunkásokat. Úgy tűnik, kizárólag azért jártak sajtótájékoztatókra, hogy minden egyes alkalmat kihasználjanak főnökük ideájának ismétlésére. Volt, hogy emberükre akadtak, íme egy példa!

Klímaveszély? Ugyan már!

Pénteken sajtótájékoztatót tartott Jávor Benedek és Karácsony Gergely. A 24.hu írt arról, hogy az eseményen a Hír TV riportere a párhuzamosan zajló klímasztrájkról kérdezte az EP-képviselőt, Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány szerepét firtatva.

A II. Globális klímasztrájkhoz kapcsolódó vonulásos demonstrációt a Fridays for Future Magyarország és az Extinction Rebellion Magyarország szervezte. Ezen a napon száznál több országban, ezernél is több helyszínen tartanak klímatüntetéseket, az első megmozdulás március 15-én volt. A Fidesz politikusai pedig napok óta hangsúlyozták,  hogy a Soros-hálózat sejthető a globális klímatüntetések mögött, mivel a megmozdulásokat az Avaaz nevű aktivista oldalon is népszerűsítették. Erről kérdezte a Hír TV Jávort, kitérve arra is, hogy azért a klímapolitikával próbálják-e megfogni a fiatalokat, hogy így szipkázzák el szavazataikat a bevándorlásellenes erőktől.

A kérdést Jávor elsőre el sem akarta hinni,

tényleg ezt a kérdést írták-e fel neki a szerkesztőségben?

Majd pedig kifakadt, hogy tíz éve van ebben a szakmában, de azért időnként tudják sokkolni.

Válaszában feldúltan beszélt többek között arról, hogy a fiatalok világszerte azért tüntetnek, mert tűrhetetlennek tartják, hogy Kövér László-szerű zombik elrontják a jövőjüket. Kitért arra is, hogy a tüntetéseket nem az Avaaz szervezte, ők csak megfogalmaztak egy petíciót, hasonlóan rengeteg másik szervezethez.

„Emberek azért mennek ki az utcára, hogy a politikusok tegyék meg a szükséges lépéseket azért, hogy a ma fiatal generáció még emberhez méltóan tudjon élni. Erre maga idejön és arról dumál, hogy az Avaaz-t a Nyílt Társadalom Intézet finanszírozza, miközben a tüntetést nem ők szervezik hanem a Fridays for Future. (…) Komolyan mondom katasztrófa, siralmas, hogy itt tartunk, ezért megy tönkre körülöttünk a világ, mert 30 éve ilyen politikusok és ilyen újságírók hülyét csinálnak a társadalomból. De ennek vége, mert a fiatalok – nem a pártok, nem Soros György, nem a politikai mozgalmak, kimentek végre az utcára.”

A teljes sajtótájékoztató Jávor Benedek oldalán nézhető végig.

Végül egy idevágó dal a Kontroll Csoporttól Sziámi & Pintér Béla társulat előadásában:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük