Hol van még a vakáció, legalábbis a pedagógusoknak -Jocó bácsi világa - Városi Kurír

Sorting by

×

Hol van még a vakáció, legalábbis a pedagógusoknak -Jocó bácsi világa

Bár többen már nyilvánosan a pedagógusoknak is kellemes pihenést, jó nyári szünetet kívántak, ők szimplán tájékozatlanok, hisz ránk még egy nagyon intenzív két és fél hét vár érettségivel, temérdek adminisztrációval, értekezletekkel, ügyelettel. 

Hirdetés

Vakáció!!!!

De szerencsére a diákoknak ma megkezdődött a jól megérdemelt pihenés.  (kivéve az érettségizőknek, és a szakmát tanulóknak)
Egy nagyon káoszos, intenzív tanéven vagyunk túl, aminek a fele bizonytalan léttel, váltakozó szabályokkal, elrendelt karanténokkal, a tanárok egzisztenciájáért való küzdelmekkel telt, majd kezdődött egy háború a szomszédunkban, ami mindenkit megviselt, és újabb kihívás, traumakezelés elé állított bennünket és a diákokat is.

Nem volt könnyű, nagyon nem

Én nagyon büszke vagyok mindenkire, aki ép ésszel és lélekkel kibírta ezt az évet, mert nem volt könnyű, nagyon nem.
De túl vagyunk rajta, együtt, közösen, és ez a lényeg.
Örömmel jelentem, hogy idén sem fejeztem be egy osztályban sem a tankönyvet. Igen, nyolcadikban sem. Mert lehetetlen. (nyugi, nincs érettségiző osztályom, velük azért mindig megoldom).
Hatalmas tananyag, amiben sok olyan dolog van, ami nem kellene, és több olyan (pl. az egész őskor), ami pedig szükséges, de nincs benne.
Még szerencse, hogy gyerekeket tanítok és nem tankönyveket.
Volt közben rengeteg élmény, játék, mélységek és magasságok, sírás és nevetés, küzdelem és önfeledtség. Olyan emberi, olyan igazi, olyan élő volt. És ez számít. Minden más lényegtelen.
Minden diáknak szívből kívánok élményekkel, közösségi élettel, programokkal, pihenéssel teli nyarat!

(Forrás)

Kapcsolódó

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.