“Nem politizálok, mert még megszólnak, de ez az alagútásós sztori a határon, na ez megcsiklandozta a fantáziámat” – írta közösségi oldalán Vivyan Fable, akinek méltán sikeres regényeiben a csak rá jellemző módon keveri a karakter- és helyzetkomikumot a nyelvi humorral.

Mint arról a Városi Kurír is beszámolt, éber határőrök lefüleltek egy alagutat, amiről a kormánymédia úgy számolt be, hogy

- Hirdetés -

Az illegális migránsok módszerei egyre ravaszabbak: próbálnak átmászni a kerítésen, átvágni azt, de a rendőrök találtak már két, kézi erővel kiásott, belső támasztószerkezet nélküli alagutat is, amelyek nemcsak készítőikre, de a használóikra is életveszélyesek voltak. 

“A járatokat a déli határszakaszon szolgálatot ellátó járőrök a Csongrád megyei Ásotthalom és a Bács-Kiskun megyei Csikéria térségében fedezték fel. A  34 méter hosszú ásotthalmi alagútnál 44 illegális migránst tartóztattak fel, míg a körülbelül 22 méteres csikériai járatnál eddig még valószínűleg senki nem tudott átjönni, a rendőrök még előtte felfedezték.”

fotó: MTI

“Tegnap óta ezen röhögök…

Nem politizálok, mert még megszólnak, de ez az alagútásós sztori a határon, na ez megcsiklandozta a fantáziámat.

Tegnap óta ezen röhögök. Jönnek a menekült mandrók, átcipelik a tengeren az ásót, lapátot (azokkal eveztek, nyilván), és pont akkora alagutat ásnak, amely átvezet a kerítés innenső oldaláról a túlsóra, és a rengeteg kimunkált földet, valamint a szaporán áskáló migráncsokat senki nem veszi észre, csak miután elkészültek a műveikkel.

Akkor is csak az alagutakat fedezik fel az éber határvigyázók, a migráncsok már hetedhét falun túl járnak, már ha léteznek, de emellett semmi sem szól. Tegyük fel, hogy na. De akkor mi van a szoros határőrizettel? És hülyék ezek a migráncsok, hogy a laza és gyors kerítésátvágás helyett megszakadásig ásnak a védmű tövében, nyilvánvalóan vakondnak álcázva magukat!?

S mit ád az ég,

az egyik ásás éppen Ásotthalmon valósult meg. Ahol pont egy ádáz migráncsvadász a falugóré… Meséljetek még…”

Vivyan Fable önmagáról

„Nem vagyok celebtípus, exhibicionista is csak annyira, mint a magamfajták általában. Az írók amúgy is nagy bujdoklók, akkor érzik jól magukat, ha elfordíthatják a kulcsot dolgozószobájuk ajtajában. Egy messzi-messzi galaxison élek a családom egy részével, a nyugati határszélen, egy apró falucskában, kutyák, macskák, lovak és kis patak társaságában. Itt csend van, békesség.”

1 hozzászólás

  1. Nemsokára minden kitisztul. Ha a migránsok tényleg olyan elszántak, akkor azok nem ásnak, hanem letarolják a kerítést. Összegyűjtenek néhány bálányi pufidzsekit, plédet, sátorponyvát, aztán azok segítségével áttörik a kerítést…mire a védők odaérnek, már ezen az oldalon áramlik a migránshad…oszt nekünk reszeltek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét