Városi kurír
A napi fontos.

Úgy fut, mint az ember: újabb robottal jelentkezett a Boston Dynamics

0 104

A humanoid robotok mozgása egyre több hasonlóságot mutat az emberével. Nemcsak futni, de ugrani is tudnak már.

A Boston Dynamics robotok fejlesztésével foglalkozó cég Massachusettsből. A terület egyik élenjáró vállalkozásaként újabbnál újabb fejlesztésekkel rukkol elő. Legfrissebb gyártmánya Atlas, a humanoid robot, akiről a napokban tettek közzé egy felvételt. Ezen Atlas kocogás közben látható, amint az emberek mozdulatait utánozza – igaz, még kicsit darabosan, de egy robothoz képest rendkívül atletikusan. A cég szerint egyensúlyát még akkor is képes megtartani, ha abból külsőleg próbálják meg kimozdítani. Még akadályokkal teli terepeken is képes ugrásokkal előrehaladni, anélkül, hogy felborulna.

A második felvételen Spotmini, a robotkutya látható, amint éppen felfedezi magának az irodaépületet. Ehhez nincs szüksége külső irányításra: a rajta elhelyezett fedélzeti kamerák képei és a rendszerében tárolt térkép ugyanis tökéletesen elegendők a tájékozódáshoz. A kettő összevetésével képes kikerülni az akadályokat, mechanikus karjával pedig még tárgyakat is fel tud venni a földről, majd kérésre átadni azt.

Farmosi Nóra

Globoport

Kapcsolódó:

Robot prostik Moszkvában

Az amerikaiak nem a migránsoktól félnek, hanem a robotoktól

Rúdtáncos robotok taroltak a világ legnagyobb technológiai show-ján


Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ