Hungarikum! Meghívták, majd nem engedték be az Orbán-Merkel megemlékezésre Burgenland kormányzóját!

Az osztrák BVZ friss cikke szerint hétfőn, Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közös részvételével, Sopron evangélikus templomában megtartott hálaadó istentiszteletre érvényes meghívásuk ellenére nem engedték be Hans Peter Doskozil burgenlandi kormányzót és Thomas Steinert, Eisenstadt-Kismarton polgármesterét, az ÖVP tartományi elnökét.

Upsz….

“Aki emlékszik arra, hogy milyen volt a határellenőrzés a vasfüggöny idején, az borzongva emlékszik vissza a magyar határőrök önkényeskedésére. Ez az önkényesség visszatért. Ironikus módon pont azon a napon, mikor a vasfüggöny lebontásának harmincadik évfordulóját ünnepelték.”

-olvasható a cikkben a 444.hu értesülése szerint.

Feltehetően a rendezvény szervezői vétettek, amikor a beléptetést intézőknél lévő listáról lemaradt pár név. Reméljük, nem az odarendelteken verik el a port, nekik nem dolguk a mérlegelés, csupán papírból dolgoztak.

Doskozil kormányzó a BVZ-nek azt nyilatkozta, hogy

“Nem sértődtem meg, de a szervezettség kivánnivalót hagyott maga után. Minek küldenek meghívót, ha utána nem fogadnak szívesen?”

Steiner így idézte fel a történteket az osztrák lapnak:

“Egy magyar szervező megmondta az őrnek, hogy Kismarton polgármestere vagyok és meg vagyok hívva. De nem érdekelte.”

A BVZ szerint a szervezés esetlegességét mutatja,

hogy más burgenlandi osztrák politikusok, például Rudolf Stommer, Bettina Zentgraf, vagy Nikolaus Berlakovich kereskedelmi kamarai elnök bejutottak az eseményre a templomba, ami a BVZ-nek nyilatkozó érintettek szerint csak félig telt meg.

Az ügyben a portál megkereste a magyar rendőrséget és a Külügyminisztériumot is, de még nem érkezett válasz.

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük