Hurrá! Erre vártunk a bankrendszer “feltalálása” óta

Március 2-tól azonnal megkapja a pénzét, aki 10 millió forint alatt utalást vár. Az azonnali átutalás éjjel, nappal, hétvégén, ünnepeken is működik majd.

Dimenzióváltás a bankolásban

A továbbiakban, nem foghatja senki a bankok lomhaságára, ha a címzetthez nem érkezik meg a pénz. Az azonnali bankolás lehetősége a magyat bankrendszer soha nem látott legnagyobb egyszeri befektetése, ami minden bankot, és minden  számlát érint.

“A magyar bankszektor erre a projektre 30-40 milliárd forintot költött. Ha beleszámoljuk a többszázezer munkaórát, amelyet a fejlesztésre, tesztelésre szántak a bankok alkalmazottai, akkor kijelenthető, hogy ez a valaha volt legnagyobb beruházása a szektornak” – mondta Becsei András a Bankszövetség elnöke.

Az azonnali elszámolás lényege, hogy minden tízmillió forint alatti ún. egyedi utalást azonnal teljesít az elszámolást végrehajtó GIRO Zrt. Az azonnali átutalás éjjel, nappal, hétvégén, ünnepeken is működik majd. 

Csökkenhet végre a készpénz forgalom

A bankok azt remélik, hogy az azonnali átutalással csökken a készpénz használatának eddig tapasztalt dinamikus növekedése. Például ingatlan vagy nagyobb értékű ingóság vásárlásakor is azonnal tudnak előleget vagy a teljes vételárat fizetni, ha az eladó ragaszkodik az helyszíni pénzátadáshoz.

A bankok ígéretet tettek arra, hogy bár a fejlesztések jelentős forrásba kerültek nem fogják emiatt díjaikat emelni.

Az eredeti cikk a növekedés.hu-n olvasható

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük