Húsvétra Szerbiába készültél? Alighanem elfelejtheted! – Szigorított beutazási feltételek!

Nem hivatalos sajtóértesülések szerint  Szerbiában a szerdai  kormányülés után a tanintézményeket illetően nem változnak majd a rendelkezések, azaz, az iskoláskor előtti intézmények továbbra is fogadják a legkisebbeket, és az általános iskolák alsós diákjai továbbra is az iskolapadban tanulhatnak, míg a felső osztályosok és a középiskolások számára marad a távoktatás. A  beutazás feltételein viszont változás, szorítás készül.

A plázastop marad

A kiszivárgott hírek alapján a bevásárlóközpontok valószínűleg továbbra is zárva lesznek, a legnagyobb vita pedig ahogy Magyarországon is a vendéglátóipari létesítmények esetleges megnyitása kapcsán alakulhat ki. A Blic Szerbia vezető bulvár lapja értesülései szerint a válságstáb egészségügyi tagjai ellenzik a kávézók és éttermek megnyitását, viszont Belgrád képviselői egy javaslattal fognak előállni azok megnyitását illetően. A stáb orvos tagjai állítólag megengednék, hogy kinyissanak a vendéglátóipari létesítmények, de kizárólag azok, amelyek a kerthelyiségben tudják fogadni a vendégeket. Ez pedig azt jelentené, hogy nem nyithat ki mindenki, ezért a vendéglátósok egy része ezt diszkriminációként élné meg. A főváros képviselői azonban olyan javaslatot akarnak előterjeszteni, ami megoldást jelentene, hogy minden vendéglátó dolgozhasson.

A válságstáb szerdai ülésén a Szerbiába történő beutazás feltételeiről is új döntés születhet, amit a közelgő húsvét indokol, ugyanis nagyszámú vendégmunkás hazatérése várható.

Ana Brnabić kormányfő néhány napja már bejelentette, hogy változhatnak a beutazás feltételei, és kilátásba helyezte, hogy nyilvánosságra hoznak majd egy részletes tervet, hogy milyen módon teszteljenek mindenkit, aki Szerbiába akar belépni.

Forrás

Kapcsolódó

Szerbia

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük