Húsvétra Szerbiába készültél? Alighanem elfelejtheted! - Szigorított beutazási feltételek! - Városi Kurír

Sorting by

×

Húsvétra Szerbiába készültél? Alighanem elfelejtheted! – Szigorított beutazási feltételek!

Nem hivatalos sajtóértesülések szerint  Szerbiában a szerdai  kormányülés után a tanintézményeket illetően nem változnak majd a rendelkezések, azaz, az iskoláskor előtti intézmények továbbra is fogadják a legkisebbeket, és az általános iskolák alsós diákjai továbbra is az iskolapadban tanulhatnak, míg a felső osztályosok és a középiskolások számára marad a távoktatás. A  beutazás feltételein viszont változás, szorítás készül.

Hirdetés

A plázastop marad

A kiszivárgott hírek alapján a bevásárlóközpontok valószínűleg továbbra is zárva lesznek, a legnagyobb vita pedig ahogy Magyarországon is a vendéglátóipari létesítmények esetleges megnyitása kapcsán alakulhat ki. A Blic Szerbia vezető bulvár lapja értesülései szerint a válságstáb egészségügyi tagjai ellenzik a kávézók és éttermek megnyitását, viszont Belgrád képviselői egy javaslattal fognak előállni azok megnyitását illetően. A stáb orvos tagjai állítólag megengednék, hogy kinyissanak a vendéglátóipari létesítmények, de kizárólag azok, amelyek a kerthelyiségben tudják fogadni a vendégeket. Ez pedig azt jelentené, hogy nem nyithat ki mindenki, ezért a vendéglátósok egy része ezt diszkriminációként élné meg. A főváros képviselői azonban olyan javaslatot akarnak előterjeszteni, ami megoldást jelentene, hogy minden vendéglátó dolgozhasson.

A válságstáb szerdai ülésén a Szerbiába történő beutazás feltételeiről is új döntés születhet, amit a közelgő húsvét indokol, ugyanis nagyszámú vendégmunkás hazatérése várható.

Ana Brnabić kormányfő néhány napja már bejelentette, hogy változhatnak a beutazás feltételei, és kilátásba helyezte, hogy nyilvánosságra hoznak majd egy részletes tervet, hogy milyen módon teszteljenek mindenkit, aki Szerbiába akar belépni.

Forrás

Kapcsolódó

Szerbia

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.