Időjárás: irány a valódi nyár!

Eddig szinte másból sem álltak az időjárás előjelzések, mint ilyen-olyan zord jóslatokból. Most végre “felhőtlen” jó hírrel állhatunk elő: itt az igazi nyár. Bármit is tervez a hétvégére az időjárás támogatja. Legjobb persze a vízpartokon lesz. 

Folyamatos melegedés

Szerdán általában derült, illetve gyengén gomolyfelhős, kellemes nyaralóidőre számíthatunk, erős UV sugárzással. Legfeljebb az északi, északkeleti határszélen fordulhat elő jelentéktelen zápor. A szél délnyugatira fordul, és gyenge, mérsékelt lesz. Éjszaka eseménytelen, csillagfényes idő várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

szerda reggel 11,

szerda délután 23 – 27,

csütörtök reggel 12 – 16 fok körül alakul.
– Csütörtökön, pénteken tovább melegedő, napos, nyaralóidő valószínű. Inkább csak csütörtökön fordulhat elő az ország északkeleti részén átmeneti zápor.

Szombaton ismét hidegfront éri el térségünket, megerősödő északnyugati széllel, felhősödéssel, kisebb esőkkel, keleten zivatarokkal. A Dunántúlon jelentősen lehűl a levegő.

Vasárnap, hétfőn, kedden alapvetően napos, mérsékelten meleg idő ígérkezik.

Egy kis orvosmeteorológia

Szerdán fronthatás már nem várható, ismét melegedni kezd a levegő. Csapadék sem hullik, legfeljebb az északi, északkeleti határszélen fordulhat elő egy-egy átfutó zápor. Esernyőt nem kell magunkkal vinni. A frontra érzékenyeknél megszűnnek az elvonult hidegfront tünetei. Aki mégis jelentősebb elváltozást tapasztal még mindig, forduljon orvoshoz, mert nagy valószínűséggel nem az időjárás áll a betegség hátterében. Ilyenkor egy kivizsgálás hasznos lehet. Erős lesz az uv-sugárzás. Lehetőleg a déli órákban ne napozzanak.

Forrás

nyár

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük