Sorting by

×

Időjárás:” …ne bámulj bambán, ha esik az eső…” + Cseh Tamás

A hétvégén újabb mediterrán ciklon érinti hazánkat. Szombaton erősen felhős, borongós időjárásra készülhetünk, de a nyugati határszélen, valamint északon előfordulhat napsütés is. Az ország döntő részén csapadék nem hullik, de a déli határszélen kisebb eső, havas eső, itt-ott hó előfordulhat. Fokozatosan megélénkül, éjszaka viharossá fokozódik az É-i szél.

Éjszaka nyugaton

Szombaton csökken a felhőzet, másutt viszont borult marad az ég. A Tiszántúlon esőre, ezen belül délkeleten havas esőre, hóra is számítani lehet. Másutt nem valószínű csapadék. A Dunántúl középső tájain, 100 km/órát megközelítő széllökésekkel kísért szél fúj!

Vasárnap egész nap viharos szél fúj, a Balaton térségében 100 km/órát elérő széllökésekkel is számolni kell!

A Dunántúlon változóan felhős, napos, a keleti országrészben borongós idő lesz, és főként a Tiszántúlon jelentősebb mennyiségű eső, majd délutántól egyre inkább havas eső, havazás várható.

Éjszaka is erős marad a szél, de viharos lökések már nem valószínűek. Nyugaton kevés lesz a felhő, keleten borult marad az ég, és ott további havazás, északkeleten az éjszaka első felében csak kisebb eső, havas eső valószínű, de hajnalban ott is havazásra számíthatnak az ottélők.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

szombat délután +1 – +6,

vasárnap reggel -4 – +2,

vasárnap délután +1 – +4,

Aztán jön a jövőhét

hétfő reggel -5 – +1 fok körül alakul.

– Hétfőn az ország túlnyomó részén napos, a Tiszántúlon és nyugaton erősen felhős idő ígérkezik, és ott előfordulhat kisebb eső, a keleti határszélen néhol havas eső is. A légmozgás tovább mérséklődik, de még is többfelé élénk marad.

– Kedden, szerdán, és csütörtökön változóan felhős ég, időszakos napsütés, gyenge légmozgás, csapadékmentes idő valószínű.

Forrás

Visszarévedő

időjárás

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.