Majka: …egy olyan csávónak, mint én, mindig ellenzékből kell kornyikálnia!

A péntek esti Partizán adásában Majoros Péter, azaz Majka ült le Gulyás Mártonnal szemben, bár előtte ruletteztek egyet a stúdióban, ahol a rapper a szerencsejátékok iránti vonzalmáról is mesélt. Elmondta, hogy bár szereti ezt a műfajt, sosem esett át a ló túloldalára, ellentétben zenésztársával, Curtisszel, aki százmilliós nagyságrendben szórt el pénzt szerencsejátékokra.

Kártyázni tudok meg pofázni. Régen ezért beírást kaptam meg intőt, most meg adnak érte pénzt

– foglalta össze Majka saját erősségeit.

A szimbolikus játékban Gulyás fölényesen győzött, az így nyert 200 ezer forintot az Utcáról Lakásba! Egyesület számára ajánlotta fel

A fotelekbe átülve Majkát először arról kérdezte, hogyan élte meg a rendszerváltás utáni Ózd hanyatlását, hogyan sikerült kitörnie, és miért nem sodródott a törvénytelen útra:

Én tudtam mindig, hol a határ, sosem mentem bele olyan dolgokba, mint leütéses rablás, ilyenekből mindig kimaradtam. Sefteltem, meg lopott ruhákkal üzleteltem, meg minden mással, amit éppen ki lehetett hozni a helyzetből. Mindig csináltam valami csibészkedést, de a börtön engem nagyon megijeszt. Már így kimondva is, hogy engem elzárnak és nem csinálhatom azt, amit akarok, az megrémít, nagyon nagy gát.

Gulyás szembesítette Majkát

azokkal a kritikákkal, amelyek szerint a rapper osztályárulóként az ózdi közeget használja ki zenéjében, ennek segítségével érvényesül, miközben a közeg ebből semmit nem kap vissza. Majka szerint azonban nem énekelhetne másról, hiszen ebben nőtt fel, érthető módon az ózdi élményeit dolgozza fel a dalaiban. Azok a kritikák mindig felbosszantotják, amikor azt mondják neki, hogy elfelejtette honnan jött.

Bazdmeg, ez volt a cél. A jó értelemben. Azt, hogy honnan jöttem, azt igen, de azt, hogy milyen ember vagyok, azt nem. Nem tűröm meg az igazságtalanságot, a sunyiságot, kiállok azért, amit mondok száz százalékban, sosem hazudok annak, akit tisztelek és becsülök, és megbecsülöm azokat az értékeket ami vannak, és teszek is értük. Ezt hoztam Ózdról.

Gulyás a Heti Hetesből is bejátszott egy rövid részletet,

nevezetesen azt, amikor Farkasházy Tivadar érezhető kioktatással fordult a műsorban felbukkanó Majkához.

A Teddy pont az a tipikus baloldali művészember, aki nem tud elfogadni semmit, ami jobboldalról jön.

– felelte Majka, aki szerint Farkasházyt nem érdekelte, hogy pozitív vagy negatív törekvéseket mutat a jobboldal. Ennek adott hangot az egyik műsorban is, amellyel aztán meg is ásta a saját sírját a műsornál, nem hívták ugyanis többet. Egy, a politikától teljesen független hír hallatán szaladt ki belőle a költői kérdés:

Na vajon ebből hogyan hozzuk ki, hogy az Orbán Viktor mennyire genyó? Erre a Teddy nagyon berágott, és később az Ónodi Gyuri akkor már nem akarta annyira, hogy menjek. Mert én nem voltam az a bólogató János, aki ott ül. Ezt vállalom. Azt gondolom, hogy Magyarországon az, hogy valaki jobb vagy baloldali, már rég megszűnt. Üzleti érdekkörök vannak, nem az ideológiát képviselik, nem a közeg felemelkedését vagy az egyén felemelkedését, a hazafiasságot, nem azt az életérzést, amit a baloldal nyújt, a multikultit, hanem egyszerűen azt, hogy kinek hogyan van pénze. És ez undorító. Én ebben nem akarok részt venni úgy, hogy bólogatok oda, ahol nem értek egyet.

„…nem vagyok fideszes, sőt, engem kurvára nem érdekel a politika…”

Majka szerint a Fidesznek százszor több jó lépése volt azalatt, amíg a Heti Hetes ment, mint amennyiről szó volt a műsorban, és százszor több minden került negatív kontextusba, mint ami történt valójában.

Senki ne értsen félre: én nem vagyok fideszes, sőt, engem kurvára nem érdekel a politika, sőt, ha valami érdekel, az inkább a baloldaliság, százszor közelebb áll hozzám. És úgy gondolom, hogy egy olyan típusú csávónak, mint én, mindig ellenzékből kell kornyikálnia. Undorodom azoktól a zenészektől, akik odaállnak kihúzott mellel választásokon, döngetik a mellüket, és később ezt viszik a pályafutásukon tovább.

Érintették az RTL Klubtól való távozását

illetve azt, miszerint Kolosy Péter, az RTL Klub programigazgatója szerint Majka lobbizott azért, hogy az X Faktor műsorvezetője lehessen, amelyet végül sose kapott meg. Majka szerint nem egészen így történtek a dolgok, inkább Kolosy volt az, aki az elmúlt években megpróbálta visszacsábítani őt a csatornához.

Azért nem mentem át az RTL-hez soha, mert tudtam mindig, hogy ott dolgozik egy-két olyan ember olyan pozícióban, akik igencsak beleszólnak a munkába, akikkel én nem tudnék összedolgozni, hiszen emiatt jöttem el.

Egy késő esti műsorban Majka szerint keverednie kell a politikának, az erotikának, közéletnek, a celebségnek, minden kell, hogy legyen benne, hogy működjön.

Tőlünk soha senki nem kérte, amióta tudjuk, hogy milyen tulajdonoskörrel rendelkezik ez a csatorna, soha senki nem kérte, hogy én bármilyen politikai állásfoglalást mondjak bármilyen műsorban is, soha. Ha ez megtörténne, én lennék az első, aki szerződésbontás ellenére felállna és eljönne onnan

– válaszolt arra a kérdésre, hogy a TV2 által képviselt irányt mennyire tudja magáénak érezni.

Szijjártó….

Visszásnak, hogy Szijjártó Péterrel találkozott tavasszal, ami miatt valóságos gyűlölethullám árasztotta el. A külügyminiszterrel egyébként is jóban van, ráadásul a zenészek érdekében találkozott vele, ám mikor Gulyás azt kérdezte, hogy az átláthatóság érdekében miért nem egy szervezet nevében ment Szijjártóhoz, azt válaszolta, hogy nem ér ő rá ilyenekre.

Oltás….

Éles témaváltás után határozottan kijelentette, hogy államilag kéne kötelezni az embereket az oltásra, mivel ez az egyetlen módja annak, hogy megfékezzük a járványt. Ugyan kétszer is felkérték reklámarcnak a kampányban, nemet mondott, szerinte a betegsége alatt a kórházból közvetített gyógyulása is felért egy promóval.

Magyarországon annyira hülyék az oltásellenesek, hogy nemcsak azzal vádolnak meg, hogy birka vagy, hanem hogy a Fidesz birkája vagy, azért mert beoltattad magad.

Hozzátette, hogy nemcsak a kötelező oltást támogatja, hanem „egy nagy pofont is a sok hülyének”.

A kereskedelmi televíziózástól egyébként is megcsömörlött most kicsit, de inkább magától a készítéstől, attól, hogy 16-18 órákat forgatják a műsorokat, majd az emberek fél perc után elkapcsolnak. Emiatt más irányba tekintget már, elmondása szerint úgyis mindent megun hamar, ezért kipróbálná magát más téren is. Konkrét tervek is vannak: jövőre Nagy Zsolttal és Anger Zsolttal forgat egy félórás kisfilmet jövőre.

A Partizán legújabb adása itt tekinthető meg.

VIA 24.hu

Kapcsolódó

Fotó: Partizán

 

Majka: ...egy olyan csávónak, mint én, mindig ellenzékből kell kornyikálnia!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük