Néhány jó tanács! így döntsd el, hogy mennyit költesz nyári gumira

A tavasz és a melegebb idő eljövetele sok autótulajdonos számára a téligumi nyárira való cseréjét is jelenti, nagyon helyesen. Közülük is sokan szembesülnek ilyenkor a ténnyel, hogy a tavalyi nyári gumik már nincsenek használható állapotban, azaz eljött az ideje annak, hogy új abroncsokkal lássák el gépjárművüket. Azonban ilyenkor felmerül a kérdés, hogy melyik modellt válasszák, és mennyi pénzt fordítsanak minderre.

Az olcsót gyakrabban kell cserélni

Az új abroncsokon való spórolás, azaz a prémium abroncsokhoz képest alacsonyabb egyszeri költséggel járó, olcsóbb gumiabroncs választása sem a biztonság, sem a gazdaságosság szempontjából nem kifizetődő. Legalábbis ez Luka Širovnik, a Continental Tires délkelet-európai régió műszaki ügyfélszolgálati vezetőjének álláspontja.

„Az tagadhatatlan, hogy az olcsó gumiknak alacsonyabb az ára, azonban akkor már nem jelentenek pénztárcabarát megoldást, ha gyakrabban kell őket cserélni, mint a prémium abroncsokat. Továbbá valamennyi gumiabroncsot szigorú teszteknek és ellenőrzéseknek vetnek alá, így noha a legtöbbjük meg is felel bizonyos biztonsági előírásoknak, az nem valószínű, hogy az olcsó gumiabroncs ugyanolyan teljesítményt fog nyújtani, mint a prémium kategóriás változatok. A prémium márkák által gyártott abroncsok a sokéves iparági tapasztalat előnyeit élvezik. A komoly piaci verseny azt jelenti, hogy a színvonal folyamatosan növekszik, és hogy minden gyártó a lehető legjobb termék kifejlesztésére törekszik. A prémium abroncsok azért kerülnek többe, mert a vásárló a minőség és a garantált teljesítmény mellett a technológiát és a befektetett időt is kifizeti. A különböző árkategóriás abroncsok kinézetre nagyon hasonlók, de fontos tudni, hogy az egyes modellek tervezése és fejlesztése nagyban különbözik. A prémium szegmens abroncsait úgy tervezték, hogy azok a legszigorúbb előírásoknak is megfeleljenek, és a lehető legjobb teljesítményt, és ebből következően a lehető legjobb biztonságot nyújtsák.”

– mondja Luka Širovnik az Autószektor szerint.

 

gumi

 

A prémium abroncsok biztonságosabbak

Noha első látásra úgy tűnik, hogy alacsony árából adódóan az olcsóbb gumiabroncs a legköltséghatékonyabb választás, valójában a prémium abroncsok azok, amikkel pénzt lehet megtakarítani. Ennek oka abban keresendő, hogy magas minőségű gumiból készülnek és olyan futófelület mintázatot kapnak, ami az olcsóbb árkategóriás megoldáshoz képest teljesen máshogy kezeli a profil kopását. Ezért biztosítanak a prémium abroncsok nagyobb vezetési biztonságot, jobb üzemanyag-takarékosságot és hosszabb élettartamot.

„Mivel a gumiabroncs képezi az egyetlen kapcsolatot a jármű és az aszfalt között, végig kell gondolni, hogy megéri-e spórolni rajta, hiszen egy valamennyivel korábbi kiadású autó vezetése esetén ez lehet az egyik legfőbb biztonsági tényező. A régebbi járművek nem rendelkeznek azokkal a modern vezetést segítő és biztonsági rendszerekkel, amelyek ma már szerves részét képezik minden újonnan gyártott autónak, így a rajtuk lévő gumiabroncsok minősége még nagyobb jelentőséget kap. Összességében elmondható, hogy nincs értelme a gumikon spórolni, mert rajtuk múlik, hogy a jármű hogyan fog viselkedni az úton, akár régi, akár új autóról beszélünk”

Fejeződik be a nyilatkozat.

Kapcsolódó

gumi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest