Indul a Sziget, ha akarod tudni, Te merre indulj, itt mindent megtalálsz!

A BKK javasolja a közösségi közlekedés használatát, amellyel a fesztiválozók a lehető leggyorsabban eljuthatnak a Szigetre. Az augusztus 3-tól érvényes Sziget – Budapest CITYPASS karszalaggal ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés.

A 27. Sziget Fesztivált 2019. augusztus 7-13. között rendezik az Óbudai-szigeten.

A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV és a Nagykörúton közlekedő járatok, emellett a megszokottnál nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon. A fesztivál helyszínét rendkívüli hajójárattal is meg lehet közelíteni. A Sziget első napjain, illetve az utolsó nap transzferbusz segíti az eljutást a repülőtér és a fesztivál helyszíne között.

Az augusztus 7-13. között zajló Sziget 2019 idején

 • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a H5-ös HÉV,
 • a Nagykörúton közlekedő villamosok és a villamospótló buszok éjszaka gyakrabban indulnak,
 • nagyobb kapacitású járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai vonalakon,
 • rendkívüli hajójárat indul az Óbudai-szigethez a Jászai Mari tértől.

Augusztus 5. és 14. között transzferbuszok közlekednek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és az Óbudai-sziget között.

A BKK a Sziget Fesztiválon

A BKK augusztus 7-től, szerdától a Sziget 2019 ideje alatt végig egy erre az alkalomra ügyfélponttá átalakított Ikarus 260-as buszban várja a fesztiválozókat. A főbejárattól nem messze, a K-híd közelében található popup ügyfélközpontban jegyeket, bérleteket vásárolhatnak, hasznos információkat tudhatnak meg a BKK szolgáltatásairól és termékeiről. Az idegen nyelveket beszélő munkatársak segítenek abban is, hogyan juthat el az érdeklődő úti céljához közösségi közlekedéssel.

MOL Bubi a Szigeten

A Szigeten a BKK ügyfélpontja mellett lehetőség lesz a MOL Bubi közbringarendszer kerékpárjainak kipróbálására is: egy, a fesztiválra kitelepített gyűjtőállomásnál felülhetnek a biciklikre, röviden tesztelhetik azokat. A közbringákat felvenni és letenni azonban továbbra is csak a már ismert 143 gyűjtőállomásnál lehet, az érdeklődők ugyanakkor tájékoztatást kaphatnak a közbringarendszer használatáról.

Utazzon közösségi közlekedéssel a Sziget Fesztivál helyszínére, az Óbudai-szigetre!

A külföldről érkező fesztiválozók utazását gyorsabbá és kényelmesebbé téve a BKK a beköltözés és a kiköltözés napjain a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között átszállásmentes kapcsolatot biztosító transzferbuszokat közlekedtet, menetrendjük elérhető ezen a linken. A repülőtéren külön személyzet és idegen nyelvű tájékoztatók is segítik a közlekedést.

Rendkívüli hajójárat

közlekedik a Jászai Mari tértől az Óbudai-szigethez augusztus 7-13. között naponta délutántól késő éjjelig, menetrendjük ezen a linken érhető el.

A Sziget 2019 helyszíne, az Óbudai-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel érhető el, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni.

A H5-ös HÉV Budapest egyes városrészeiből az alábbiak szerint közelíthető meg:

 • a belvárosból, a Déli pályaudvar vagy a Keleti pályaudvar felől az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva;
 • Dél-Buda felől a 19-es vagy a 41-es villamossal a Batthyány tér megállóig utazva;
 • a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről a külön díjszabással közlekedő 100E autóbusszal a Deák Ferenc térig, majd ott az M2-es metróra átszállva a Batthyány tér állomásig utazva;
 • a Nyugati pályaudvarról a 4-6-os villamos vonalán a Margit híd, budai hídfő megállóig utazva;
 • az Árpád híd távolsági autóbusz-állomásról az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;
 • a Népliget autóbusz-pályaudvartól az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;
 • a Puskás Ferenc Stadion autóbusz-pályaudvartól az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva, vagy közvetlenül az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva.

Figyelem!

 • A 4-es és a 6-os villamos vonalán jelenleg felújítási munkák miatt a villamosok rövidített útvonalon, csak a Margit híd, budai hídfő és a Corvin-negyed között járnak; a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő között, valamint a Corvin-negyed és a Móricz Zsigmond körtér, illetve Újbuda-központ között is villamospótló busz közlekedik. A forgalmi változás könnyebb megértését szolgáló térképes grafika itt érhető el
 • A D11-es és a D12-es hajók a fesztivál ideje alatt nem kötnek ki az Óbudai-szigetnél.

A Sziget Fesztivál megközelíthető továbbá

 • gyalogosan a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától,
 • illetve – szintén gyalogosan – a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő H megállóhelyéről.

Budapest nappali közösségi közlekedési hálózatának térképét ezen a linken, az éjszakai hálózatét ezen a linken érhetik el.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük