Ingyen lehet buszozni Budapesten - Városi Kurír

Sorting by

×

Ingyen lehet buszozni Budapesten

Elektromos csuklós buszokat tesztelnek Budapesten, a járművekkel 7-es és a 8E busz vonalán lehet ingyenesen utazni – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a BKV Zrt. és az ArrivaBus keddi közös közleményében.

Hirdetés

A BKK és két szolgáltatója a Mercedes és a MAN legmodernebb csuklós elektromos városi autóbuszait teszteli valós forgalmi környezetben

Az ArrivaBus által tesztelt teljesen elektromos MAN Lion’s City 18E városi autóbusz szombatig van forgalomban a belvárost is átszelő 8E vonalán. A BKV Zrt. által vizsgált Mercedes eCitaro G elektromos csuklós autóbusszal pedig jövő hétfőig a 7-es busz vonalán, május 24. és 30. között pedig a 8E busz vonalán lehet majd találkozni.

A tesztbuszok a 8E vonalon e8E, a 7-esen pedig e7 jelzéssel közlekednek

A közlemény szerint a MAN Lion’s City 18E típusú, 18 méteres csuklós autóbusz minden körülmények között mintegy 300 kilométeres hatótávot garantál. Ezt a még napjainkban is kiemelkedőnek számító 640 kWh-nyi akkukapacitás biztosítja, amelyből 512 kWh energia áll az autóbusz rendelkezésére. A modern elektromos busz teljes hosszában alacsonypadlós, és dupla klíma szolgálja az utasok igényeit.

A Mercedes eCitaro G típusú elektromos csuklós autóbusz szintén 18 méter hosszú, klimatizált és teljes hosszában alacsonypadlós. Az autóbuszt egy 441kWh összkapacitású akkumulátor hajtja, amellyel akár 340 kilométert is képes megtenni városi körülmények között – olvasható.

A tesztjáratokon ingyenesen lehet utazni.

A Fővárosi Közgyűlés 2019-ben fogadta el a Budapesti Mobilitási Tervet. Ennek egyik fontos célkitűzése a modern, környezetbarát járművek használata a fővárosi közösségi közlekedésben. Az elmúlt időszakban a BKK már több alkalommal is tesztelt teljesen elektromos hajtású buszokat az ArrivaBus-szal és a BKV Zrt.-vel együttműködésében – emlékeztettek a közleményben.

Forrás: BKK / MTI

Péntektől sűrűbben indul a reptéri gyorsjárat – Akár 10 percenként hallható, hogy “záródnak az ajtók”…

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Ingyen lehet buszozni Budapesten

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.