Ludovika Campus, itt látszanak erényeink hibáink nélkül

Minden napra jut egy avatás, átadás – a kormánytempó nem lassít. Itt egy útszakasz ott egy kerékpárút, a Tisza mellett kikötő stég, Józsefvárosban Ludovika Campus.

Ugye nem emlékeznek, hogy mitől volt hangos a sajtó 2015 áprilisában?

Elárulom, akkor vetett szemet a már egyre erősödő, kisgömböc módjára hízó Nemzeti Közszolgálati Egyetem a mellettük működő Raoul Wallenberg nevét viselő egészségügyi szakközépiskola épületére.

Hiába volt minden, diáktüntetés, demonstráció

A mocskos mancsát kinyújtó NKE természetesen megszerezte magának az épületet és ma már büszkén vették birtokba a teljesen felújított Ludovika Szárnyépületet.

2015. Fotó: Kínyó Norbert

Mindannak, ami az elmúlt időszakban az országban és Budapesten épült, legszebb szimbóluma a Ludovika Campus, “itt látszanak erényeink hibáink nélkül” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden a fővárosban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE), a Ludovika Campus-projekt keretében felújított Ludovika Szárnyépület átadó ünnepségén.

“Szemünk láttára, lépésről lépésre, épületről épületre növekszik a Ludovika Campus” – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A beruházás első öt éve alatt

összesen 10 ezer embernek adott munkát, amellyel csaknem 70 ezer négyzetméternyi új épület jött létre. A Ludovika kapcsán indult városfejlesztés első ütemére nettó 34 milliárd forintot fordítottak – közölte a miniszter, hozzátéve, hogy a mindenkinek nyitott Orczy park 100 ezer négyzetméterrel bővült.

2015. Fotó: Kínyó Norbert

Csak közbe kell vetni, hogy nem mindenkinek és nem mindig nyitott a park,

bizony mezei józsefvárosi polgár a parkban még elsétálgathat, de az új sportkomplexumokba már nem jut be, sőt még az “utcai” street workout részleg is zárva van a VIII. kerület lakosai előtt.

“Aki a múltat végképp el akarja törölni, az egyszerre akarja eltörölni az értékeket és a múlt tapasztalatait”

– mondta Gulyás Gergely, kiemelve: meg kell őrizni és használatba kell venni mindazt, amit a múltból megőrizni érdemes. A Ludovika pedig ennek a múltnak egy olyan hősi fejezete, amelyet mind szellemiségében, mind épített valóságában helyreállítani helyes és indokolt döntés volt – jelentette ki.

A politikus a közszolgálati egyetem küldetésének azt nevezte, hogy Magyarország szolgálatára minden tekintetben alkalmas és felkészült fiatalokat bocsásson ki.

Itt formálódik a magyar közszolgálat jövője

A Miniszterelnökség vezetője reményét fejezte ki, hogy amikor professzionális államigazgatásról, modern és szolgáltató államról beszélnek, akkor azokra támaszkodhat majd a magyar állam, akik az NKE-n szerzik meg diplomájukat.

Nemzeti sorskérdés, hogy évfolyamról évfolyamra felépüljön az a közösség, amelynek tagjai a maguk idején hatékonyan képesek szolgálni a klasszikus európai értékekre, a kereszténységből kinövő kultúrára és szolidaritásra, valamint szubszidiaritásra épülő szabad és szuverén államot – zárta szavait Gulyás Gergely.

(MTI)

rendőrökre

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük