Ízlelgessük: Orbán -miniszterelnöki- Katonai Iroda

A friss-ropogós Magyar Közlöny tudatta, hogy létrehozták a Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter “áldásos tevékenysége” alá tartozó Miniszterelnöki Katonai Irodát.

Rogán-merre-meddig, vagy ….

2 hete arról írt az említett közlöny, hogy a védelmi és biztonsági tevékenységek összehangolásáról szóló, tavaly megjelent törvény végrehajtásához kapcsolódó hat kormányrendelet. Az egyik szerint már ilyenünk is van: Nemzeti Eseménykezelő Központ! Szerdán az éj leple alatt az is kiderült, hogy újabb közszolgák alkalmazásával -hogy pontosan hányan lesznek és kik, az még rejtély- lett nekünk Miniszterelnöki Katonai Irodánk is.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, tehát Rogán Antal irányítása alá tartozó hivatal működésének és felépítésének részleteit tartalmazó utasítások jöttek most ki a friss Magyar Közlönyben, és még valami. Mint kiderült – a közlönyben a kormányzati szervezeti ábrán is bemutatva –, megjelent egy új szervezeti egység is, aminek neve: Miniszterelnök Katonai Irodája – írta a Telex.

varosikurir 1668027475 temp aanpem cikktorzs
Fotó: Magyar Közlöny

A módosítás szerint a miniszterelnök munkájának segítése és feladatainak ellátása érdekében Miniszterelnöki Iroda, Miniszterelnöki Programiroda és mostantól Miniszterelnök Katonai Irodája működik. A miniszterelnök közvetlenül irányítja a Miniszterelnök Katonai Irodája vezetőjének tevékenységét. Az iroda tevékenységéről azt írják:

„a Miniszterelnök Katonai Irodája ellátja a miniszterelnök által meghatározott, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség feladatainak végrehajtásával és működésének nyomon követésével kapcsolatos feladatokat, valamint figyelemmel kíséri a haderő- és védelmi ipari fejlesztési stratégiák és programok vezetői szándék szerinti megvalósulását”.