Jánoshida polgármestere: még a Kádár-korszakban sem volt ilyen

A fideszes lakossági fórumon elnémított Eszes Béla polgármester bűne: LMP-s színekben a fideszes Pócs János ellenfele.

„Ilyet eddig soha nem éltem át, és Jánoshidán a legidősebbek még a Kádár-korszakból sem emlékeznek arra, hogy egy lakossági fórumon belefojtsák a szót egy megtámadott emberbe” – szögezte le a Magyar Nemzetnek Eszes Béla, aki a jászsági település vezetője húsz éve.

A múlt héten esett meg vele ez a szégyen, amikor Pócs János fideszes országgyűlési képviselő, egyben Jász-Nagykun-Szolnok megye 2. számú választókerületének kormánypárti jelöltje a községben tartott fórumot. Eszest mint egyik ellenzéki ellenfelét szidalmazta többek között bőszen a fideszes politikus úgy, hogy a történtek után volt, aki kifakadt: „A hatvanas években ettől nagyobb demokrácia volt, ilyen hatalmaskodást még az elvtársak sem engedtek meg maguknak.”

„Az Új Kezdet párt egyik alapítójaként, az LMP színeiben indulok Jánoshidán. Tíz évig voltam a Jászsági Önkormányzatok Szövetségének az elnöke, három éve pedig a Magyar Önkormányzatok Szövetségének a társelnöke vagyok. Azért támadott dühödten Pócs János, mert megmondtam: nem játszom tovább a »süket vagyok, néma vagyok, vak vagyok« játékot, amit a Fidesz ráerőltet minden önkormányzatra és polgármesterre. Senki nem »szólhat ki« a rendszerből, mindenkinek úgy kell csinálnia, mintha minden rendben lenne, különben elzárják a csapokat. A szembeszálló településeknek nincs pályázati forrás, de működésre sem kapnak egy fillér többletpénzt sem. A hatalom valóban tönkre tudja tenni az ország bármelyik önkormányzatát” – állítja Eszes Béla.

A jelenlegi kormánypártokkal az előző évekig jó volt a viszonya: négy évvel ezelőtt március 15-re Pintér Sándor belügyminiszter a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozta neki a „közszolgálatban hosszú időn át színvonalasan végzett munkája, Jánoshida község polgárai érdekében végzett tevékenysége” elismeréseként.

„Ezért is döbbentett meg Pócs János viselkedése, folyamatos szidalmazása. Szemenszedett hazugság, amit állított, hogy a Fidesz-kormány 750 milliós adósságot vállalt volna át Jánoshidától” – hangsúlyozta a polgármester. Kifejtette: az önkormányzat 2008-ban a település fejlesztési céljainak fedezetére kötvényt bocsátott ki 450 millió forint értékben svájci frankban elszámolva.

Szerinte sajnálatos, hogy Pócs János még a feleségét sem kímélte, felhánytorgatva neki, hogy Fidesz-tag. „Hát akkor elmondom: azért lett Fidesz-tag, azért alakítottuk meg a párt jánoshidai szervezetét 2000-ben, mert az akkori megyei közgyűlés fideszes vezetése ehhez kötötte a támogatást az óvodánk tönkrement tetejének a megjavíttatásához. Sajnos ez akkor is így ment, és ma sincs másként”– fűzte hozzá Eszes Béla.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Kapcsolódó:

Pócs János vízszerelő és fideszes képviselő nácoid beszólása

Egy hozzászólás itt: “Jánoshida polgármestere: még a Kádár-korszakban sem volt ilyen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük