Connect with us

Voks 2024

Jobb belátásra tért az MTV? Magyar Péter névtelen levelet kapott…

magyar péter, rogán antal,
Megosztás

Ahogy arról beszámoltunk, a választáson induló pártok egyike-másika, élükön Magyar Péter pártjával -ne legyen félreértés: nem a Fidesz, sem a KDNP- szívesen beszélné meg az országról, az unióról és az önkormányzatiságról felvetődő kérdéseket, mondaná el gondolatait arról, hogy miért Őt válassza az országot el- és fenntartó választópolgár. Az MTV, a  közszolgálati csatorna (?) eddig mereven elzárkózott, de úgy tűnik, változás állt be az eltökéltségükben.

Mi történt?

Magyar Péter, aki ragaszkodik a közmédiában való vitához, aminek elmaradása esetére tüntetést hirdetett az MTV Kuniguda utcai székházához, péntek este közösségi oldalán jelezte:

„Levelet hozott a ”postás”. Bár a nevét senki nem merte adni hozzá”

„Örülök, hogy kiálltunk magunkért és, hogy

milliókkal a hátunk mögött elértük, hogy egy évtized után a Fidesz propaganda zászlóshajója, a “köz”televízió nem tudja megakadályozni, hogy élő választási vitaműsort rendezzenek. Én ott leszek.??????

“A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény által előírtak értelmében lezárult az európai parlamenti választásra az ajánlásgyűjtés és a listaállítás időszaka, a listát állító pártok névsora ismertté vált.

Gratulálunk, hogy pártja sikeresen listát állított a június 9-ei európai parlamenti választásra!

A közmédia valamennyi, az EP-választáson listát állító jelölő szervezet részvételével, az Európai Unió fontos témáit érintő vitát tervez.

Kérjük, hogy a vitán való részvételi szándékukat elektronikus úton, legkésőbb 2024. május 17., péntek, 12.00 óráig jelezzék az sajtoiroda@mtva.hu e-mail címen!

A vita pontos részleteiről (helyszín, időpont stb.) a későbbiekben adunk tájékoztatást az Önök részére.

Tisztelettel,
Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap – Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.”

Dobrev Klára is rárepült az „intézkedésre”

A DK jelöltje ezt írta közösségi oldalán: csak halkan jegyezzük meg, hogy az ismert okból Ő nem ígérhetett be többtízezres tüntetést, így maradt az irgum-burgumnál:

„Lesz vita a köztévén! Meguntuk a várakozást, hiába ígérgette, Magyar Péter nem küldött semmiféle levelet, ezért Molnár Csaba a DK-MSZP-Párbeszéd közös lista kampányfőnöke ma levelet írt az MTVA vezérigazgatójának. Felszólította, hogy rendezzenek élő EP-listavezetői vitát a “köztévében”. Molnár Csaba 24 órát adott a válaszadásra. A válasz megérkezett….”

Előzmény

„Tisztelt Dobrev Klára! Tisztelt Deutsch Tamás! Mint ismert, kihívtam Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egy élő televíziós vitára a köztelevízióban. Arról szerettem volna velük beszélgetni, hogy ők ketten, miniszterelnökként hogyan tették az uniós csatlakozásunk óta, negyvenezer milliárd forint uniós forrás hazánkba érkezte mellett a második legszegényebb és a legkorruptabb uniós országgá Magyarországot. A két miniszterelnök nem vállalta a vitát, Önöket küldték maguk helyett.

Gondolom, egyetértünk abban, hogy egy ilyen élő vita megrendezésére csak az adófizetői százmilliárdokból működő “köz”televízióban kerülhet sor, amelynek adása eljut minden magyar állampolgárhoz.

Mivel a ”köz”médiában hosszú évek óta nem rendeztek élő, valódi választási vitaműsort (valószínűleg nem véletlenül), és most sem érkezett olyan jelzés, hogy rendeznének ilyet, megkérem Önöket, hogy hárman, közösen szólítsuk fel a ”köz”média vezetését, hogy teljesítsék a jogszabályi tájékoztatási kötelezettségüket és a napi szintű hazudozás, aljas propaganda mellett tegyék lehetővé a június 9-i választás előtt az élő vitaműsor megrendezését. Köszönettel, Magyar Péter”

Fokozva a tétet,

országjáró körútja miskolci állomásán belengette, hogy ugyan kollégái szokták szidni amiatt, hogy csak úgy bejelent tüntetéseket anélkül, hogy egyeztetne velük, de megígéri, hogyha tíz napon belül a köztelevízió vezetőitől nem kapnak választ arra, hogy mikor mehetnek be élő adásban vitázni, akkor addig nem mennek haza az MTVA székháza elől, amíg nem engedik meg, hogy “beolvassák a magyar emberek követelését vagy leüljenek élő egyenes vitára”.

„Az a mi köztelevíziónk, a magyar emberek köztelevíziója, nem a Fidesz propagandacsatornája. Innen is üzenem neki, hogy ha 10 napon belül nincs válasz, ott leszünk sok ezren, és nem megyünk addig haza”

Dobrev-reakció

Szerző