Connect with us

Voks 2024

Dobrev: legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás!

Dobrev: Legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás!
Megosztás

Magyar Péter a Tisza Párt miskolci demonstrációján a beszédében felhívta Deutsch Tamást és Dobrev Klárát, hogy „ne bújjanak ki a vita alól”. Azt mondta: „Segítsenek abban, írjunk közösen levelet a közmédia vezetőinek, hogy tegyenek eleget a jogszabályi tájékoztatási kötelezettségeiknek, és engedjenek be minket a köztelevízió élő adásába, hogy beszélhessünk a magyar embereknek Magyarország múltjáról és jövőjéről!” Befutott Dobrev Klára válasza….

„Ön azt nyilatkozta, hogy „én bárhova elmegyek vitatkozni bárkivel (..), de először a köztelevízióba megyünk”

Pont. Ennyi.

Na álljon meg és vegyen először egy mély levegőt. Hogy hova megyünk először vagy másodszor, így többes számban, nyilvános vitára vagy bárhova, azt nem Ön mondja meg.

Sem helyettem, sem nevemben, vagy bárki nevében kérem, így ne beszéljen. Erről a beszédmódról, egyébként is jó lenne, ha leszokna, mielőtt majd azt is elhiszi magáról, hogy így nem csak beszélhet, hanem cselekedhet is. Sajnos láttunk már ilyen jellemfejlődést ott, ahol Ön töltötte az elmúlt évtizedet.

Persze, írjunk levelet az Orbán-tévének, vagy küldjünk követeket, postagalambokat, vagy bármit. Tegnap már válaszoltam Önnek, ha készült ilyen levél, küldje el és ha tisztességes, aláírom. Azóta is várom a levelet.

A “köztévés” vita nem a többi feltétele, hanem egy a sok közül

Aki azt mondja, hogy CSAK akkor megy el a többi vitára, ha előtte neki Orbán/Rogán megengedte, hogy a köztévében vitatkozzon, az valójában CSAK ki akar bújni a vita alól.

  • Ne bujkáljon a többi vita elől! Orbán és Rogán döntésére akarja bízni magát, a vitát, a választást, az országot?
  • Ne engedje meg magának, hogy gyávának gondolják Önt, mint Deutsch Tamást, mert távol marad az előttünk álló többi vitától!
  • Ne gyerekeskedjünk! A vitáról vitatkozunk, ahelyett, hogy az ország legfontosabb problémáiról és a megoldásainkról vitatkoznánk!

Legyen férfi, nőjön fel a demokratikus politikus feladataihoz!

Tüntetni, választókkal találkozni fontos, mi is ezt tesszük. De az egyoldalú beszédek nem helyettesítik a szemtől szembeni vitát.

  • Ne engedje magának, hogy azt hihessük, hogy úgy viselkedik, mint a Fidesz. Orbán is a vita helyett csak szónokol, a fideszesek vita helyett békemenetekre járnak.

Én először jövő pénteken állok a választók elé a Partizánban listavezetői vitára

Önön múlik, hogy milyen kifogással futamodik meg, vagy mégis ott lesz. Én ott leszek. Ahogy ott leszek a négy másik eddig már bejelentett vitán. Egyik elől sem fogok megfutamodni.

Szerintem írja be a naptárjába: jövő pénteken, azaz május 17-én 19.00 órakor EP-listavezetők vitája a Partizánban.

Aztán lassan majd a vitáról szóló vita mellett arra is fordítson időt, hogy bemutassa pártjának európai programját a választóknak! Jó lenne egyben látni. Talán eljutott Önhöz, mi tegnap megtettük.

Legyen férfi, ne legyen gyáva, mint Deutsch Tamás!

Üdvözlettel, Dobrev Klára 2024.05.10.”

Deutsch rükvercben…

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője az RTL-nek azt mondta, a vitát fontos dolognak tartja, ezért kész bármelyik listavezetővel vitázni.

„De én úgy látom, hogy a dollárbaloldal, az ellenzék listavezetői a vitáról akarnak vitát folytatni, én ebbe nem fogok belebocsátkozni. Kész vagyok vitázni, fontos kérdés, a technikai kérdéseket pedig nyilvánvaló, hogy a listavezetők szakértő munkatársai tudják egymással egyeztetni”

– mondta.

A „kihívás”

„Tisztelt Dobrev Klára! Tisztelt Deutsch Tamás! Mint ismert, kihívtam Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet egy élő televíziós vitára a köztelevízióban. Arról szerettem volna velük beszélgetni, hogy ők ketten, miniszterelnökként hogyan tették az uniós csatlakozásunk óta, negyvenezer milliárd forint uniós forrás hazánkba érkezte mellett a második legszegényebb és a legkorruptabb uniós országgá Magyarországot.

A két miniszterelnök nem vállalta a vitát, Önöket küldték maguk helyett.

Gondolom, egyetértünk abban, hogy egy ilyen élő vita megrendezésére csak az adófizetői százmilliárdokból működő “köz”televízióban kerülhet sor, amelynek adása eljut minden magyar állampolgárhoz. Mivel a ”köz”médiában hosszú évek óta nem rendeztek élő, valódi választási vitaműsort (valószínűleg nem véletlenül), és most sem érkezett olyan jelzés, hogy rendeznének ilyet, megkérem Önöket, hogy hárman, közösen szólítsuk fel a ”köz”média vezetését, hogy teljesítsék a jogszabályi tájékoztatási kötelezettségüket és a napi szintű hazudozás, aljas propaganda mellett tegyék lehetővé a június 9-i választás előtt az élő vitaműsor megrendezését. Köszönettel, Magyar Péter”

Hadházy Ákos szerint….

„Egészen nyilvánvaló, hogy Deutsch Tamással csak az állami propagandatévében van értelme vitatkozni. Csak így van lehetőség meggyőzni bármiről is azokat a honfitársainkat, akik kizárólag a propagandamédiát nézik és hallgatják, akiket ezért a propaganda meg is tudott téveszteni.

Deutsch sokkal szívesebben és vidámabban menne bárhová máshová, hiszen az ő választói alig-alig fognak valamit látni abból, ha az RTL-en, ATV-n vagy a Partizánban szerepel le szánalmasan. Deutsch jól tudja a rogáni alapelvet: nem az a fontos, hogy egyáltalán ne hangozzon el az igazság, hanem hogy kevesebb emberhez jusson el, mint a hazugság. Tegnap egy furcsa vita zajlott le az ellenzéken belül is az EP-listavezetői vita helyszínéről. Volt olyan vélemény, hogy

„a köztévébe úgysem engednek be minket”, úgyhogy menjünk inkább máshová.

Ez a kérdés ugyanakkor messze túlmutat egy tévés vita technikai részleteinél.

Annak az ellenzéki politikusnak ugyanis, aki szerint egy hatalomra nem lehet nyomást gyakorolni, el kell gondolkodnia, hogy van-e értelme a munkájának.

Természetesen az eredmény csak attól függ, hányan vesznek részt a nyomásgyakorlásban.

Amúgy nem vagyok biztos benne, hogy a tüntetéstől tartva az MTVA végül nem engedi-e be mégis a vitát a köztévébe. De ha mégsem, akkor természetesen ott leszek a tüntetésen én is.

Úgy illik, hogy akkor is megszólaljak, ha egyetértek Magyar Péterrel, még ha ez elmúlt időszakban többször vitatkoztunk is (és minden bizonnyal fogunk még). Ebben a lépésében természetesen teljesen egyetértek akkor is, ha egy tévévita kikényszerítése önmagában nem elegendő. Viszont mindenki tudja, hogy nagyon fontos lépés lehet, ha sikerül.”

Kapcsolódó

Szerző