Interjú Kertész Krisztián autóversenyzővel, aki a 2017-es év utolsó rally versenyén, a 19. Szilveszter rallye-n vesz részt hű navigátorával, Velezdi Eszterrel. A rally páros versenybe száll az idő és a sporttársak ellen, most aszfaltos verseny vár rájuk. December 27-én a teszt, majd 28-29-én a kétnapos rally a kitűzött céljuk.
[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]
– A Szilveszter rallye-n először indultok együtt, most melyik csapat szervizel majd nektek?

– Eszterrel először indulunk itt, én már mentem egy párszor a Szilveszter rallye-n, utoljára, talán vagy 4 éve. Ha én indulok az Opellal, akkor a Just Car Transport Kft színeiben megyünk, tőlük kapjuk a szervizt, és az autót is. Ilyenkor ők neveznek bennünket.

– Az Eger rallyt győzelemmel zártátok, most is a győzelem a cél?

– Igen, nyertük Egerben az ORC 2wd kategóriát, ott nem nagyon voltak hasonló autók, mint a miénk. A VFTS-es srácokat sikerült magunk mögött tartani. Most talán többen leszünk. Markovics Gyuri barátom is egy Hondával megy, biztos jókat fogunk vívni, de a győzelem elérhetetlennek tűnik a sok-sok BMW láttán. Igazából, a kettő csúnyán nem egy kategória.

– Új szakaszok is lesznek a régiek mellett. Egy olyan autóval veszel részt, amivel igen csak jó eredményeket értetek el. Mi is a cél most a versenyen?

– A szakaszok jellege itt általában ugyanolyan, csak a kitűzésén tudnak kicsit változtatni. Így, ahogy a térképen nézem, még nem mentem rajta, és a kettő pályabejárásból sem hiszem, hogy fejből menni fog. Azért megpróbáljuk jól feldolgozni a pályákat. Mint mondtam az előbb, nehéz lesz a 100 lóerővel erősebb autók ellen menni, így egy karácsonyi ajándékkal is felérne, ha az elsők lennénk. Ami biztos, hogy jó az autónkban a kézifék, ha már másképp nem fog menni.
Jól akarjuk érezni magunkat!

Hajósi Miklós
[mnky_ads id=”3811″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét