Frissítve!!! Juhász Péter: A sikeres ellenzéki politikusokat akarja kicsinálni az MSZP? Kinek az érdeke ez, ha nem a Fideszé?

Frissítve az MSZP reakciójával!!! Pénteken jelent meg a hír, hogy a már 2014-ben is győztes, és azóta országgyűlési képviselő Szabó Szabolcs körzetében, Csepelen akar indítani jelöltet vele szemben az MSZP. 
[mnky_ads id=”3390″]

Összefogástalanság?

Juhász Péter közösségi oldalán robbantotta újra az olvasatában MSZP-Fidesz bombát. A pénteki hírek szerint a csepeli szocik Bangóné Borbély Ildikót indítanák Németh Szilárd rezsibiztos, Fidesz-alelnök ellen az áprilisi országgyűlési választáson.Úgy tudni, hogy az elképzelésre hétfőn rábólint az MSZP országos elnöksége. A Csepelt és Soroksárt magába foglaló fővárosi 17. választókerület a szocialisták és a DK osztozkodásában előbbieknek jutott, így Gyurcsányi-vétótól nem kell tartani.

A Bangóné versus Szabó konfliktusban matematikailag három megoldás kínálkozik:

 • Szabó Szabolcs visszalép, s Bangóné egyetlen balosként megküzd a rezsibiztossal,
 • Szabó Szabolcs nem lép vissza, s Bangónéval osztozva a balos szavazatokon mindketten kiábrándító eredményt érnek el,
 • Bangóné csak megmutatja magát, ezzel némi tárgyalási potenciált ácsol pártjának ez Együttel szemben, aztán visszalép, s így Szabó Szabolcs megcélozhatja a címvédést. (24.hu)

Juhász Péter szerint ez köszönő viszonyban sincs az ellenzéki összefogás tervével.

“Tegnap jelent meg a hír, hogy a már 2014-ben is győztes, és azóta országgyűlési képviselő Szabó Szabolcs körzetében, Csepelen akar indítani jelöltet vele szemben az MSZP. Tehát nem hajlandó előállítani azt a helyzetet, hogy egy ellenzéki jelölt álljon szemben a Fidesszel.

Mindannyian tudjuk, hogy a kormányváltás alapfeltétele, hogy nem indulnak egymásra az ellenzék jelöltjei, de erről az MSZP vezetése tárgyalni sem hajlandó – Molnár Gyula pártelnök még a levelekre sem válaszol. Írtam neki még Karácsonnyal és Gyurcsánnyal közösen is, majd amikor kiderült, hogy lett MSZP-DK megállapodás, ismét. Egyikre sem jött válasz, az MSZP vezetését hónapok óta nem lehet elérni ebben az ügyben.
[mnky_ads id=”3390″]
Ha Botkának van igaza, hogy igazából a Fidesz irányítja az MSZP-t, akkor meg is értem ezt a mozgást. De néha szeretném azt hinni, hogy ez nem így van, és csak helyi ügyekben érhető tetten ez az együttműködés, ahogy mondjuk a IX. kerületben tárta fel Baranyi Kriszta az önkormányzati lakások kijátszása és a parkolási ügyek kapcsán.

Ha azonban rendszerszinten látjuk, hogy nem képesek az ellenzék sikeréért politizálni, akkor nehéz másra következtetni. Márpedig ha több jelölt áll a Fidesszel szemben, az kizárólag a Fidesz érdeke, nem az ellenézki siker kulcsa, hiszen meg lehetne akadályozni egy újabb Orbán-kormány magalakulását, de ahhoz nem ez az út vezet.

Amíg csak lehet, az Együtt el akarja érni, hogy egy jelölt legyen szemben kihívóként minden kerületben a Fidesszel. Ez ugyanis a Fidesz legyőzésének feltétele.
Ha erre nem hajlandó az MSZP, akkor tudomásul vesszük, hogy Botkának volt igaza, és jó szívvel indulunk rá a Fidesz MSZP színekben indított jelöltjeire.”

Cikkünk megjelenése után az alábbi rövid nyilatkozat érkezett hozzánk:

Reagálás Juhász Péter nyilatkozatára
 
Az MSZP 2017. december 31-én a koordinált jelöltállításról szóló tárgyalásokat lezárta. Most már a következő lépéseken van a sor.                                                                                                          Közös jelöltek, közös lista, közös miniszterelnök-jelölt. Ez az Orbán-rezsim leváltásának egyetlen útja.
 
MSZP

Az Együtt is kész a választókerületi egyeztetésre


[mnky_ads id=”3390″]

3 hozzászólás

 • Avatar
  2018.01.07 - 11:49
  Közvetlen hivatkozás

  Azt nem hozta nyilvánosságra Juhász, mit ajánlott Bangóné visszaléptetéséért “cserébe”!?

  Válasz
 • Avatar
  2018.01.07 - 13:40
  Közvetlen hivatkozás

  Hányszor és miről tárgyaltatok az MSZP-vel az elmúlt másfél évben Péter? Jelenleg van a két párt között együttműködési megállapodás a 2018.-as választásokra szólóan?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük