Juszt László megint beszólt Orbánnak - Városi Kurír

Sorting by

×

Juszt László megint beszólt Orbánnak

Juszt László, egykori televíziós Orbán Viktor egyik legkérlelhetetlenebb kritikusa ismét figyelemreméltó sorokat írt közösségi oldalán. 

Hirdetés

A külföldi sajtónak nyilatkozott Orbán

Fel nem fogom, hogy ennyi baromságot, egy diplomás ember hogy hordhat össze? Íme:

“Én állítom,.. a liberálisok azok, akik a szabadság ellen vannak.”

Valóban? Olvastam tanulmányaim során néhány igen jó nevű “liberálisról”, akik tényleg a szabadság ellen voltak: Hitler, Mussolini, Sztálin, Mao Ce-tung, Kim Ir Szen, Pol Pot, Pinochet. Orbán szerint a baloldaliak ma globalizáció pártiak.

„Az ok egyszerű: a cégek egyre nagyobb hasznot akarnak szerezni és ezért jó, ha nincsen előttük akadály. Mi milyen akadályt jelentünk?”

Semmilyet!

A Magyar kormány az elmúlt 11 évben – “a globalizáció ellenesség jegyében” – 86 stratégiai partner szerződést kötött – multikkal, s adott adókedvezményeket, támogatásokat, ingyen földterületet, stb. Ezek szerint Orbán baloldali? Íme a lista a teljesség igénye nélkül:

Coca-Cola, Daimler, Suzuki, Hankook, GE, Microsoft, Tesco, IBM, Nokia, Audi, Continental, Lego, Huawei, Sanofi, Bridgestone, Siemens, Ericsson, Hewlett-Pacard, Unilever, Henkel, Thissen, Bank of China, Exxson…

Orbán:

“A kínaiak sohasem mondják meg nekünk, hogy miként kellene viselkednünk, mi az, ami morálisan helyes vagy helytelen. Felügyelnek, de csak a saját érdekeik foglalkoztatják őket”

 • Nem mondják meg, de kényszerítik a hiteleseiket arra, hogy lemondjanak az önállóságról. A pénzükkel gyarmatosítanak.
 • Folyik az afrikai kontinens Kína általi gyarmatosítása. Ennek egyik legfőbb eszköze a korrupció.
 • A kínai cégek bevételeinek 4-9 százalékát kapják a helyi politikusok. Angola, Tanzánia, Nyugat Afrika, Etiópia már mind “zsebben vannak”. A gyarmatosításban az egyik legfontosabb tétel – talán ismerős lesz – a vasútépítés. 2011 és 2016 között a kínaiak építették meg az Addisz-Abebát Dzsibutival összekötő, 535 km-es vasútvonalat. Azt nem tudni, hogy a hitelt miből fogják visszafizetni.
 • Srí Lanka kínai finanszírozással építette ki Hambantota kikötőjét, azonban a megtérülési számítások nem váltak be. A kikötő 99 évre a kínaiaké lett.

Szóval miként Orbán mondta:

“A kínaiak sohasem mondják meg nekünk, hogy miként kellene viselkednünk…, de csak a saját érdekeik foglalkoztatják őket.”

Gondolom ezért kötötte meg a szerződést a Belgrád-Budapest vasútvonalra… Vagy nem?

 Kapcsolódó

 

juszt

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Juszt László megint beszólt Orbánnak

 • 2021.06.23 - 20:20
  Közvetlen hivatkozás

  Ez a “magyar” aki elvégezte az egyetemet, nem egy zseni! Sajnos ki vagyunk téve egy téveszmékkel rendelkező egyeddel aki az előbb említett hibája mellet mindenkit hülyének néz. A gondolatok amiket mond nem értelmezhetők, logikátlanok és félrevezetők. Jaj nekünk!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.