Juszt László: Hogyan vezetett Kásler évekig az orromnál fogva…..

Volt idő, – sok-sok évig – amikor kimondott jó barátságban voltam Kasler Miklóssal, mielőtt miniszter lett. Sokat és sokszor beszélgettünk mindenről. Még politikáról is. Nem volt híve a mai főnökének. Nem állítom, hogy mindenben egyetértettünk, de akkoriban semmi olyat nem mondott, mint amiket manapság.

Döbbenten hallgatom ezt a mai Kasler Miklóst

Nem különben a családom, akik meg azon mulatnak, hogy “hogyan vezetett éveken át az orromnál fogva”. Nem akartam és nem is fogok soha többé róla írni, mert aki egyszer a barátom volt, azt akkor sem beszélem ki, ha már elmúlt a barátság. Most sem ezt teszem. De van, amit nem lehet szó nélkül hagyni. Most például azt, amit Newtonról mondott:

Newton FIZIKUS volt!

Nem “véletlenül” írta le a fizika alaptörvényeit. A természetfilozófia matematikai alapelvei című művében írta le a tömegvonzás törvényét, valamint az általa lefektetett axiómák révén megalapozta a klasszikus mechanika tudományát. Elsőként mutatta meg, hogy az égitestek és a földi tárgyak mozgását ugyanazok a természeti törvények határozzák meg.

Matematikai magyarázattal szolgált Kepler bolygómozgási törvényeihez megmutatva, hogy a különböző égitestek nemcsak elliptikus, de akár hiperbola- vagy parabolapályán is mozoghatnak. A napcentrikus világkép kialakításában is fontos szerepet játszott.

Matematikai kutatásait két kötetben adta ki A végtelen sorok elemzéséről és később A sorok és fluxiók módszeréről című műveiben. A differenciálelmélet elnevezése is tőle származik. Optikai kutatásai elvezették oda, hogy saját kezűleg csiszolt tükrökkel megépített egy újfajta teleszkópot, melyet ma Newton-távcsőnek nevezünk.

De a legfontosabb felfedezései a mechanika területén születtek. Newton törvényei, melyeket Principia című kötetében ismertetett, korszakalkotó megállapítások a térről, az időről, a tömegről, a mozgásról és az általános tömegvonzásról.

Igaz, hogy sokat foglalkozott a bibliával is….

De nem úgy! Meglepő eredményre bukkant, Az Újtestamentum eredeti nyelvű kéziratának olvasása közben jött rá, hogy a fordítók saját céljaik elérése szerint fordították a Bibliát, így például a Szentháromság sem létezik, valamint Jézus sem Isten fia.

Mindezek után egy kérdésem marad: Miklós, miért vállaltad el ezt a méltatlan szerepet, s miért nullázod le azt a szakmai tekintélyt, amit évtizedek alatt felépítettél?

Forrás

Hol van az már….?

A b1.blog.hu összegyűjtött pár kásleri szentenciát 2018-ból. Ma 2019-et írunk, Kásler a helyén …..

Íme, itt a 14 legjobb idézet a nemzeti-keresztény kretenizmus élharcosától.

 • “A gyermekkel, aki meghalt, vagy műhiba áldozata lett, egészen biztos, hogy ott volt mellette a Jóisten, és egészen biztos, hogy ez a kisgyermek megkapta a Jóisten segítségét, legfeljebb mi erről nem tudunk.”
 • “Az emberi gondolkodás nem fejlődik egy fikarcnyit se 2000 éve. A görögök már mindent leírtak.”
 • “Én a technikai fejlődést nagyon sok vonatkozásban az emberi élet minőségére hátrányosnak tartom.”
 • “A társadalomtudományokat rendkívül masszívan eltorzítva oktatják. Tehát azok a klasszikus értékek, ami az identitás részeit képezik, tehát ember vagyok, magyar vagyok, hívő vagyok, ésatöbbi, ésatöbbi, és a magyar kultúrának az elképesztő kincsestárát nem ismertetik meg a diákokkal.”
 • “Én mindig arra gondoltam, hogy a férfiak valóban korábban halnak meg, ők élnek a nőkkel. A nők pedig a férfiakkal élnek, és lehet, hogy ez a magyarázat.”
 • “Az Ősrobbanás csak spekuláció.”
 • “Nigériában az emberek 80 százaléka HIV-fertőzött.”
 • “A Heisenberg-féle határozatlansági elv bizonyíték Isten létezésére.”
 • “A tízparancsolat a legtökéletesebb népegészségügyi gyűjtemény, tudniillik a halálos betegségek jó 70-80 százalékát a Tízparancsolat megtartásával el lehet kerülni.”
 • “A torinói lepel eredetisége ellen egyetlen tudományos érvet sem tudtak felhozni.”
 • “Az Árpád-ház tagjai egészen biztosan eurázsiai, nem pedig finnugor eredetűek.”
 • “A hatmillió abortusz történelmünk legnagyobb katasztrófája.”
 • “Egy nép kumulatív genetikai állománya konstans.”
 • “A Szent Korona-tan a világ legkáprázatosabb jog– és hagyomány­rendszere, a világi és a transzcendentális viszonylatok szintézise, s a demokrácia alapképlete a maga megosztott hatalmi rendszerével.”

Kapcsolódó

3 hozzászólás

 • 2019.05.08 - 20:16
  Közvetlen hivatkozás

  Egy rendetlen , ápolatlan , pénzért böfögő vén hülye -semmi több ! Szégyen hogy politizál !

  Válasz
 • 2019.07.23 - 06:37
  Közvetlen hivatkozás

  ….és még azt mondják, hogy az 5 kg krumpliért szavazók felelősek a most kialakult helyzetért ?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük