Kálmán Olga DK-s főpolgármester-jelölt programjában kiemelt helyen szerepel a Tarlós István által leállított panelprogram folytatása.

Ígéret szép szó…

Az ellenzéki politikus hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta: a főpolgármester A nemzet fővárosa című korábbi programjában a lakótelepek rekonstrukcióját ígérte, ezzel szemben engedett a nyomásnak, és a kormány akaratának megfelelően leállította a panelprogramot.

- Hirdetés -

Leszögezte: a panelházakat szigetelni kell és ki kell cserélni a nyílászárókat annak érdekében, hogy „megóvjuk a környezetünket”.

Kálmán Olga szerint Tarlós István nem csak ezt az ígéretét szegte meg. A többi közt azt ígérte, hogy kitakarítják az aluljárókat, a BKV járatain időalapú tarifarendszert, egységes, az egész városra érvényes parkolási rendszert alakítanak ki, kötöttpályás összeköttetést teremtenek a ferihegyi repülőtérrel és növelik a zöldterületek méretét a fővárosban – sorolta a főpolgármesternek tulajdonított ígéreteket a DK-s jelölt, kijelentve: ezen ígéretek egyike sem valósult meg.

Szeressünk budapestinek lenni!

Azt mondta: amennyiben főpolgármesterré választják, naponta takarítják majd az aluljárókat és ha kell, megduplázzák az ehhez szükséges összeget. Az egész fővárosra kiterjedő egységes, készpénzmentes parkolást vezetnek be, és az ebből származó bevételeket a közösségi közlekedés fejlesztésére fordítják, illetve légkondicionálót szerelnek a 3-as metró járataira.

„Én arra készülök, hogy ebből a városból egy igazi közösséget teremtsek, hogy legyen jó budapestinek lenni, érezzék azt, hogy van Budapest-tudatunk, szeressünk budapestinek lenni” – fogalmazott Kálmán Olga.

Kérdésre válaszolva közölte, programjának minden pontját gazdasági számítások támasztják alá, vagyis rendelkezésre áll a tervezett intézkedések fedezete.

(Forrás: MTI)

A Fidesz-szavazóknál Kálmán Olga, az ellenzékieknél Karácsony Gergely a befutó!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét