Kamu oldal nevenincs újságírója ekézi a diákokat – ez a Fidesz-stratégia

Itt az idő. Ma 16.15-re  hirdették meg a diáktüntetést. A Facebook-on olvasható cím alapján „Ne menj suliba – demonstrálj az oktatásért”.Mióta meghirdették, folyamatos a regnáló támadása a fiatalok kezdeményezésével szemben. Most éppen egy kamu oldalon.

No name oldal és újságíró

A csütörtöki – ki tudja, hiszen az oldal a cikk kitételének időpontját sem tartja fontosnak tudatni – soros Sorosozást csütörtökön diáktüntetés elleni felhanggal látta jónak a lap tulaja leközölni. Ilyeneket hordanak össze:

“Állítólag néhány diák kezdeményezte a tüncikézést. Persze, mi meg most jöttünk a falvédőről. Mindenki tudja úgyis, hogy ellenzéki, politikai szervezkedés van a háttérben, diáktüncikézésnek álcázva.”

Az erőltetett trendi hangnem meglett írót takar, aki próbál a fizetéséért megdolgozni. Hogy ki az a “mi”, a sorok között olvasó azonnal tudja.

“A “diákok” egyik érve, hogy túl vannak terhelve: Igen, és mivel? Eddig is ugyanúgy, vagy még jobban voltak megterhelve diákjaink az elmúlt 27 évben, szóval ez egy ócska kamu. Semmiféle, ismétlem semmiféle kimutatás nincs arra, hogy most bármiféle extrém túlterhelés lenne, ami a diákokat sújtaná. Meg jönnek ezzel a lexikális tudás szöveggel. Szerintük (libsik szerint) nincs rá szükség. Persze, hogy nincs. Egy liberálisnak sem jó a gondolkodó fiatal, a tudással rendelkező diák. Nekik zombik kellenek. Irányítható, befolyásolható, médiafogyasztó agyhalottak.”

Ezt most, hogy? Azon túllépve, hogy az egész baromság, láthatjuk, újra előkerült a “mifajtánk, meg az “ő fajtájuk” ellentétpár.

“És itt van a második érv, amely szerint rossz az oktatási rendszer úgy ahogy van. Rosszul teljesítenek a diákok. Csakhogy ez sem igaz!!! Az a helyzet, hogy magyar diákjaink IGENCSAK JÓL TELJESÍTENEK!”

Dagad a magyar szügy, ha van alapja, ha nincs. Minden esetre ez lelkesítő lehet azoknak, akiknek fontos az egyszerűen szövegezett “mi vagyunk a faszagyerekek” megerősítés. A cikk végén olvasható kommentekből úgy tűnik, jó helyen kapiskál a regnáló, van befogadó készség az ilyen alapfokú gyűlölet-szövegre.

A végén a summázás, nehogy elfelejtődjön a bevésésre szánt üzenet:

“Szóval a pénteki tüntetésre semmilyen logikus érv, és magyarázat nincs. Egyedül politikai okok. De az akad bőven. És erre használják diákjainkat egyes liberálisok. Visszataszító! Remélem erre hamarosan ők is rájönnek…”

Tisztelt újságíró, ott a sötét oldalon! Ha úgy döntene, hogy kilép a homályból, szívesen várjuk jelentkezését, hogy megvitassuk a magyar diákság helyzetét, a demokrácia lényegét, vagy amire hajlandó. (szerkesztőség)

Ne menj suliba!

Egy újabb alig-tüntetés?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük