Karácsony: az igazság nem lehet ellenzékben

Karácsony Gergely szerint a mostani kormány a hazugság kormánya, és ő azért buzdít mindenkit, azért szeretne hitet adni, mert az igazság nem lehet ellenzékben.

Sok a vesztenivalónk

A Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje a Változás 2018 elnevezésű kampánykörút tatabányai állomásán kedden kijelentette: „azért vállaltam, hogy vezessem ezt a szövetséget és hitet adjak az embereknek, mert tudom, hogy mennyi vesztenivalónk van, milyen országban élhetnénk és tudom azt, hogy a hazugság nem lehet a politika alapja.”

A Fidesz „egy-ügyű” párt

A Vértes Agorája nagytermében összegyűlt mintegy 300 ember előtt az ellenzéki politikus „egy-ügyű” pártnak nevezte a Fideszt, „abban az értelemben, hogy lépten-nyomon egy ügyről akarnak beszélni” – fogalmazott. Felidézte, hogy az elmúlt időszakban minden a menekültválságról szólt és „most kiderült, hogy még ebben az ügyben is csak hazudni tudnak”.

Karácsony Gergely szerint az országban nem bevándorlási probléma van, hanem kivándorlási. Tragédiának nevezte, hogy Magyarországról menekül a tehetség, a szorgalom és minden hatodik, magyar családban születő gyerek külföldön jön világra.

Az emberek többsége változást akar

„A Fidesz a történelem útján hátrafelé akar menni, abban hisz, hogy a tudatlanság, a kétkezi munka lesz a jövő, pedig pontosan tudjuk hogy a jövő a tudásra épül” – mondta a miniszterelnök-jelölt.

„A Fidesz a történelem szemétdombjáról keresi a maga ideológiáját” – állította Karácsony Gergely, majd felidézte, hogy Magyarországon Horthy Miklós volt az utolsó vezető, aki a Várban akarta berendezni székhelyét. Hozzátette, ha miniszterelnökké választják, a kormány helye a polgárok között, a Kossuth téren lesz.

Kétszázezer kézfogás a kormányváltásért

Karácsony Gergely úgy vélte, hogy Magyarországon az emberek többsége változást akar, mert vesztese volt az elmúlt éveknek. Példaként hozta fel, hogy egy ápolónő ugyanolyan mértékben adózik a fizetéséből, mint a bankigazgató.

Az MSZP és a Párbeszéd azért hozta létre ezt a szövetséget és azért kötött szövetséget a Demokratikus Koalícióval, és próbálnak újabb szövetségeket kötni, hogy a változást közösen képviseljék – zárta beszédét Karácsony Gergely.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke bejelentette, „Kétszázezer kézfogás a kormányváltásért” elnevezéssel előkampányt indítanak, amelyben a párt hatvan egyéni körzetben induló jelöltje és a másik 46 körzetben élő visszalépett jelölt vállalta, hogy minimum kétezer emberrel kezet fog a következő időszakban és meggyőzi őket a kormányváltás szükségességéről.

A Fidesz a saját családtagjainak szánja az országot

„El kell jutni odáig, hogy négy-négy és fél millió ember jelképesen felemelhesse majd a kezét az akkori miniszterelnöknek, Karácsony Gergelynek egy igazságos Magyarországért” – mondta az MSZP elnöke.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke, a programismertetés felelőse arról beszélt, hogy a Fidesz a saját családtagjainak szánja az országot, az vallja, hogy „mindent magunknak, semmit a népnek”.

A múlt heti budapesti diáktüntetéssel kapcsolatban emlékeztetett arra, hogy a tanárok és a diákok összefogva fel tudták emelni szavukat a jobb oktatásért, és a színpadról az utolsó pillanatban távozó Jobbikot kivéve, a pártok is ott voltak velük.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetőjének szavai szerint a magát keresztény erkölcsök hirdetőjének nevező kormány számos tette nélkülözi az erkölcsi megfontolásokat és a szolidaritást. A szocialista politikus megemlítette az azeri baltás gyilkos szabadon engedését, a vagyoni különbségek erősödését, a családi pótlék változatlanul hagyását és az egészségügy állapotát. „Ez a kormány nem a középosztályt, hanem egy szűk felső réteget gazdagított” – fogalmazott az ellenzéki politikus, aki szerint azért is kell elmenni szavazni április 8-án, hogy Magyarországnak erkölcsös kormánya legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük