Karácsony: „nem tudjuk, hogy Budapesten mekkora problémát jelent a patkányinvázió" - Városi Kurír

Sorting by

×

Karácsony: „nem tudjuk, hogy Budapesten mekkora problémát jelent a patkányinvázió”

A fővárosi kormányhivatal népegészségügyi főosztálya 2018 vége óta képtelen ellátni a feladatát, így gyakorlatilag azóta senki nem ellenőrizte, hogy Budapesten megtették-e „a patkánymentes állapot fenntartásához szükséges lépéseket” – mondta Karácsony Gergely (Együtt-Párbeszéd) zuglói polgármester szerdán Budapesten újságíróknak.

Hirdetés

A vallomás

A baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a fővárosi önkormányzat közbeszerzési bizottságának szerdai üléséről beszámolva arról beszélt: a testület, amelynek tagja, zárt ülésen olyan előterjesztést tárgyalt, amelyben a fővárosi önkormányzat és a fővárosi kormányhivatal bevallotta, hogy a kormányhivatal népegészségügyi főosztálya az év vége óta képtelen ellátni a feladatát. Ennek valószínűleg a kormány ostoba munkaerő-politikája az oka – jelentette ki.

Karácsony Gergely elmondta, a kormányhivatal 2018 végén jelezte, hogy nem tudja ellátni a népegészségüggyel kapcsolatos feladatait. A kormányhivatalnak kellett volna ellenőriznie, hogy a patkány- és csótánymentesítési munkákat elvégezték-e, de szerdán kimondták: 2018 végétől gyakorlatilag senki nem ellenőrizte, hogy Budapesten valóban megtörténtek-e azok a lépések, amelyek a patkánymentes állapot fenntartásához szükségesek.

Patkányinvázió

„Nem tudjuk, hogy Budapesten mekkora problémát jelent a patkányinvázió” – fogalmazott Karácsony Gergely, hozzátéve, a bizottsági ülésen vallották be, hogy változtatni kell a szerződéseken a munkák ellenőrzése érdekében.

Az ellenzéki politikus azt mondta, továbbra is súlyos kételyeik vannak, hogy a szükséges munkákat elvégezték-e, tekintettel a lakossági patkányészlelések számára.

Trippon Norbert (MSZP), a közbeszerzési bizottság elnöke arról beszélt, a testületnek azt javasolta, hogy rendkívüli ülés keretében tételesen vizsgálják ki a patkánymentesítésre vonatkozó közbeszerzési eljárás körülményeit, de a fideszes többség ezt elutasította. Ezért a következő napokban megfontolja, hogy bizottsági elnöki jogkörével élve, összehívjon-e egy rendkívüli ülést.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Megkezdődött a fővárosi intenzív patkányirtás

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.