Kárpát medencei viktorkák

Megy a szájtépés rendesen. Ennyi szóvivő még egy pártban sem volt. Ilyen szellemi felkészültséggel sem kommunikált még senki, mint ezek.

Hajdani papagájok

Zsigó Róbert bukott baloldalazása, Giró-Szász romokból való oszágtalpraállítása, Selmeczi Gabriella nő az ország iránti bizalma, Hoppál Péter baloldali paktumkötése a bankokkal, vagy Kocsis Máté MSZP gyilkosok pártján állása, éás még sorolhatnánk. Mindez  nemcsak orbitális baromságokról tanúskodik, de a nemzeti árokásás csimborasszójáról is egyben. Nem kellene elfelejteni őket sem, a maiak ébrentartása mellett.
Ha valakit kihagytam volna a hajdani, fineszes jobboldali populista szómenőkből, a perszonális hungarikumokból, annak csak egy oka lehet, annyian voltak, hogy nehéz őket számon tartani.

Mostani gajdicsolók

A zavarosban halászó habonyizált kaméleonok jöttek. Halász, aki az egykori ingatlanjuttatási albizottság elnökeként elévülhetetlen érdemeket szerzett, az eddig ti loptatok, most meg mi bajotok című fideszes érvelést követően. A szabadságharcos utód, aki őséről így dicsekedett:

„Tuzson János, Bem tábornok oldalán harcolt, ő vezette Székelyföld utolsó csatáját Nyergestetőn”.

Aztán itt is van már a Puskás ember, aki szerint:

”abban sem állnak ki feltétlenül a nyilvánosság elé, hogy egy hónapban hány személyi igazolványt állítanak ki a kormányhivatalok, vagy, hogy éppen melyik műemléket vagy örökségvédelmi vonatkozású épületet változtattak műemlék védelem alá.”

Jön egy másik gajdicsoló, Hidvéghiről a Magyar Nemzet írta meg, hogy szóvivősége mellett még havi 300 ezer forintos ösztöndíjat is kap a Magyar Nemzeti Banktól. Az ösztöndíjat három éven át, évi 10 hónapon keresztül kapja, ráadásul a felesége is részt vesz a doktori képzésen, így neki is „jár” a nettó 300 ezer. Az MNB alapítványok szakértője Kovács Zoltán, aki szerint

„ a kritikákat a rosszindulat szüli, és ha valaki úgy érzi, hogy nincs rendben félmilliárdot adni az unokatestvérnek, az tegye meg a feljelentést, és várja meg a bíróság döntését „.

A gajdicsolók persze megbuknak. Itt van mindjárt az, amikor valótlanságot állított a Magyar Helsinki Bizottságról a Fidesz, sajtótájékoztatót tartva arról, hogy a civil szervezet törvénysértő módon nem átláthatóan működik. Erről azonban szó sincs. Az ügy előzménye, hogy Halász János, a Fidesz frakciószóvivője egy sajtótájékoztatón mondta azt, hogy más civil szervezetek és

“a Magyar Helsinki Bizottság összehangoltan megtagadta a Magyar Hírlap közérdekű adatigénylését”.

Valamint

“e Soros-szervezetek titkolóznak a vagyonukról és az általuk pénzelt emberekről, ügynökökről”.

Törvényszéki ítélet cáfolta Halászt.

Magyar viktorkák

Ezek voltak a viktorkák, csak páran mutatóba.. Méghozzá magyarka viktorkák. Az Arany Jánosi democsokrácia magyarka viktorkái. Makutyi dumájukkal kábító, jókor voltak jó helyen harmadik évezred eleji magyar politikai szélkakas szerencselovagok. A viktorkák egyrészt olyan személyiségek, akik a nép egyszerű gyermekeiként valami oknál fogva kiemelkedtek a tömegből, aztán fejükbe szállt a dicsőség, jóval nagyobb méretűeknek képzelve magukat, mint amekkorák valójában voltak. Hát ők, ezek az arcok adják el a népnek mindazt, amit képviselnek!

Hajrá magyarok! Miként mezőgazdasági miniszterünk mondta a minapjában  Harkányban:

A szürkemarha a magyar állattenyésztés címerállata, s megtestesíti mindazt, ami a magyarokat jellemzi: konok, szikár, küzd a túlélésért és győz. Van múltja, jelene és benne van a jövő”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük