Kásler „felmér”, vagyis egyenként tarhál lélegeztetőgépet a fogorvosoktól – Indulhat a para?

Ugye emlékeznek még, hányszor hallottuk, hogy csak ballib, sorosbérenc, gyurcsányista lehet az, aki a lélegeztetőgépek száma után érdeklődik? Hát tessék, kérem: Kásler minisztere „felméri” a helyzetet. Biztosan azért, mert olyan baromi jól áll a magyar egészségügy!

Most akkor mi van?

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere levélben érdeklődött a magyarországi fogorvosoknál, hogy hány lélegeztetőgép, illetve altatógép van a birtokukban

– derült ki a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozatának honlapjára feltöltött dokumentumból.

A miniszter március 17-i, vagyis keddi megkeresésében sürgős választ kért a fogorvosoktól:

Kérem, hogy a fentiek szerint elkészített adatszolgáltatást ma legkésőbb 14:00 óráig a miniszter@emmi.gov.hu email címre megküldeni szíveskedjen.

Működik? Nem, akkor is…..

A levélben egyébként a működő és a nem használható gépekről egyaránt információt kért a tárcavezető. A felmérést feltehetően a magyarországi koronavírus-helyzet miatt kezdeményezte Kásler Miklós, aki nemrég egyébként azt közölte, hogy van elég lélegeztetőgép az országban.

Orbán Viktor miniszterelnök az eszközök számáról azt mondta, hogy kétezer lélegeztetőgép és ugyanennyi altatógép áll rendelkezésre, de továbbiak beszerzésének az előkészítését is megkezdték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük