“A demográfiai kérdésen múlik mindig a nemzet jövője, ezért a kormány sok irányból támogatja a jelenlegi helyzet javítását. Így született döntés arról, hogy határozottan támogatják és egységesítik a meddőség kezelését,”

-közölte pénteki sajtótájékoztatóján az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós ezután bejelentette, hogy a kormány 10,5 milliárd forintot fordít arra, hogy létrejöjjön az egységes rendszer, élén

a Nemzeti Humán Reprodukciós Intézettel.

A miniszter hozzátette:

 • a férfiak és a nők meddőségi diagnosztikájának teljes költségét átvállalja a kormány 2020. július 1-jétől,
 • a gyógyszeres kezeléseket pedig már januártól 100 százalékban támogatják.

“Nem közismert, de a meddőség oka 50 százalékban a nőknél, 50 százalékban a férfiaknál alakul ki, ezért a kezelésére komplex programra van szükség. Ennek lényeges eleme a diagnosztika, amelynek során azt vizsgálják, hogy fennáll-e a meddőség, és ha igen, akkor milyen további terápiás lehetőségek vannak,”

-mondta Kásler. A miniszter az MTI kérdésére közölte:

az intézkedéseknek köszönhetően négyezer újszülött világra jövetelét prognosztizálják 2022-re.

Becso

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. EMBERKISERLET LESZ???? Ezert einstandoltak a maganklinikakat, amik VALOBAN a hozzajuk fordulokon akartak segiteni? Hat micsoda orwelli vilag alakult ki otthon? 1 nappal a meddoseg ellen kuzdo intezmenyek bezarasa utan mar ki is bujik a szog a zsakbol?????? Nem akarok otleteket adni, de szerintem az abortuszt is ugy fogjak megszigoritani, mint ahogy az Lengyelorszagban mukodik? (Mondjuk ott maskepp fogadjak, mert az emberek melyen katolikusok, es az orszag tulnyomo resze az. Magyarorszag kozel sem olyan)

 2. Kásler Ratkó Miklós prognosztizált 4 ezer újszülöttet. Kiváncsi vagyok mi alapján prognosztizált. Statisztika,vagy a hasára ütött,vagy leveli béka. Kíváncsi volnék még milyen társadalmi rétegnél jött össze az 5o-5o % meddőség. Ahol a nő és a férfi a megélhetésért,a létfenntartásért brusztol vagy ahol bejárónő,kertész sofőr stb könnyíti a brusztot. Mi a fene lesz ez a Nemzeti Humán Reprodukciós Intézet ? Már az intézmény neve minimum 1 vezér,3 alvezér 5 osztályvezető,1o osztályvezető helyettes 25 titkár-nő és egyéb adminisztrativ állást sejtet. + repi+ gk és ehhez jönnek a meddőségmegszüntető szakemberek.
  Ebből hogy lesz eredményes dugás????????

 3. Kedves Márta Brash ! Nem hinném,hogy az abortusztörvényt megszigorítanák. Értelmetlen lenne. Akit érint,beűl az autóba,vagy vonatra,elutazik bármelyik országba (kivéve a lengyeleket) és indulaz
  “abortusz-turizmus” .
  A magyarokkal nem lehet kibabrálni.Leleményes nép.Még Annuskának sem sikerűlt teljesen (Ratkó Anna)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét