A tanév rendjének változása erős diszkusszió tárgya, még nincs döntés a témában – jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Inforádióban az este. Ezzel megerősítette a Népszava tegnapi hírét, amely szerint napirenden van a tanév meghosszabbítása. Amit az EMMI közleményben cáfolt…
[mnky_ads id=”10551″]


A Népszava kormányközeli forrásból úgy tudja, jövőre két héttel később kezdődhet az általános iskolákban a vakáció. A kormány azt tervezi, a tanévet tábori vagy „táborszerű” foglalkozásokkal meghosszabbítja. A döntés már meg is született, de a bejelentéssel meg akarják várni az idei tanév lezárását.
[mnky_ads id=”10552″]

Néhány órával a cikk megjelenése után a minisztérium közleményben cáfolta a leírtakat, mint írták: “A Népszava kedden megjelent, Újra napirenden a tanév meghosszabbítása című cikkében leírtak nem igazak. A tanév rendje változatlan, a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően. A 2018/2019-es tanév rendje várhatóan a napokban megjelenik a Magyar Közlönyben.”

Na, ezek után mondta azt az emberi erőforrások új minisztere, még nincs döntés a témában, vagyis mégis lehet, hogy tényleg megrövidítik a nyári szünetet. Arról meg még nincs hír, hogy mégis mit jelentenek a táborszerű foglalkozások.

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó:

Ismét napirenden a tanév meghosszabbítása

[mnky_ads id=”4674″]
[mnky_ads id=”4668″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét