Kásler megcáfolta a saját minisztériumát

A tanév rendjének változása erős diszkusszió tárgya, még nincs döntés a témában – jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Inforádióban az este. Ezzel megerősítette a Népszava tegnapi hírét, amely szerint napirenden van a tanév meghosszabbítása. Amit az EMMI közleményben cáfolt…

A Népszava kormányközeli forrásból úgy tudja, jövőre két héttel később kezdődhet az általános iskolákban a vakáció. A kormány azt tervezi, a tanévet tábori vagy „táborszerű” foglalkozásokkal meghosszabbítja. A döntés már meg is született, de a bejelentéssel meg akarják várni az idei tanév lezárását.

Néhány órával a cikk megjelenése után a minisztérium közleményben cáfolta a leírtakat, mint írták: “A Népszava kedden megjelent, Újra napirenden a tanév meghosszabbítása című cikkében leírtak nem igazak. A tanév rendje változatlan, a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően. A 2018/2019-es tanév rendje várhatóan a napokban megjelenik a Magyar Közlönyben.”

Na, ezek után mondta azt az emberi erőforrások új minisztere, még nincs döntés a témában, vagyis mégis lehet, hogy tényleg megrövidítik a nyári szünetet. Arról meg még nincs hír, hogy mégis mit jelentenek a táborszerű foglalkozások.

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó:

Ismét napirenden a tanév meghosszabbítása

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük