Kell egy jó hír? Így is lehet hagyományt őrizni!

Egy ismeretlen megvette Pécs és az ország egyik legrégebbi kávémérésének  a Caflisch régi kávégépének Herendi által készített burkolatát. Aki járt már Pécsett és ellátogatott a belvárosban a Király utcába, biztosan betért egy kávéra és egy szelet sütire -amíg nyitva volt- a város patinás cukrászdájába. Aki lemaradt róla, sajnálhatja. De…..

Jó hír: a Pécsi Várostörténeti Múzeumban megnézheti….

Pécs alpolgármestere posztolta ki a Facebookra, azt írta,

Egy szinte legendás tárgy bukkant fel ma titokzatos körülmények között. Telefonon közölte az ismeretlen jótevő, hogy megszerezte a pécsiek által még ismert és kedvelt, nem mindennapi kávégép-burkolatot. Egy ismeretlen telefonáló bejelentette: Pécs városnak adományozza a nagy múltú pécsi Caflisch cukrászda mesés, Herendi porcelánból készült kávéfőző-burkolatát.

Az illető csak annyit árul el magáról, hogy “tüke pécsi polgár”.

A különleges darabot a Pécsi Várostörténeti Múzeumban állítják majd ki – folyamatban van az átadás-átvétel.
Még egyszer köszönöm Dr. Sós Csabának a szervezést és a közvetítést!”

<<<Friss hírek!>>>

A legrégebbi cukrászda az országban

A Caflisch cukrászda 1865-ben nyitotta meg kapuit, és gyakorlatilag folyamatosan működött néhány évvel ezelőttig. Ma már új üzemeltetője van és továbbra is a régi helyén, a Király utca 32. alatt üzemel. Az ország legrégibb cukrászdája. Amúgy ebben a házban 1798 óta működött cukrászda. Az államosítás után a nevet Éva Cukrászdára változtatták. A Régi Pécs blog azt írja, hogy a

Herendi Porcelánmanufaktúra Viktória elnevezésű mintával festett kávéfőző gép porcelánburkolata az 1958-as brüsszeli világkiállításra készült, ott mutatták be, s abba akkor egy Transelektro kávéfőző gép volt beépítve.

Forrás

szóvivő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük