Kéri László Orbánról: a rohadt életbe, ezt a gyereket ismerem már tizen…éve és még mindig meg tud lepni! - Városi Kurír

Sorting by

×

Kéri László Orbánról: a rohadt életbe, ezt a gyereket ismerem már tizen…éve és még mindig meg tud lepni!

Kéri László politológus sokat látott, hallott, sok helyen megfordult és mindenhol nyitott szemmel és füllel tette. Orbán Viktort „hátulgombolós” kora óta ismeri, így rengeteg történetet tudna róla megosztani a nagyérdeművel. 

Hirdetés

Például ezt:

„Én 19 éves korában ismerkedtem meg vele, hosszú évekbe telt, mire megtanultam eligazodni abban, hogy ez a gyerek olyan, amilyen éppen akar lenni. Orbán viselkedésének számomra a legfontosabb metaforája az, amikor a ’94-es választási vereség után sokáig nem vett részt a parlament munkájában. Későn jött be (…) egyáltalán hozzá sem szólt. Akkor még nem volt a korona ott az aulában és kint beszélgettem vele, ahol mozgó büfék voltak. (…)  Az egyik mozgó büfénél elment a lány pisilni, és szünet volt. Jöttek a képviselők, és azt mondja a Viktor, „Te, álljunk be büfésnek!”. Abban a pillanatban nyitotta a csapóajtót, beállt oda és az összes képviselő – kisgazdák, szocialisták – mind mentek oda, mert a Viktor egy, azaz egy másodperc alatt átalakult mozgóbüféssé. „Mit parancsol a kedves vendég? Egy szendvics, egy kóla….” Öt percig döbbenettel néztem ezt a csávót, akkor ismertem 12-13 éve.”

Elmagyarázta a politológus, hogy miért jutott mindez eszébe:

„Engem olyan mértékben megdöbbentett és akkor értettem meg a politikai viselkedését, hogy (…) a rohadt életbe, ezt a gyereket ismerem már tizen…éve, és még mindig meg tud lepni! Főleg a kaméleonságával. Bármikor, bármilyen szerepet egy pillanat alatt elő tud adni. Ez nekem azóta átalakult politikai metaforává.”

Kéri

Kéri konzekvenciája:

„Annyira volt liberális annak idején, mint amennyire keresztény ma. Nincs jelentősége, hogy miként definiálja magát, annak van jelentősége, hogy mit hisz, mi az a nyerő kártya, amit elő kell vegyen.

Háttér: minden amit a kaméleonokról tudni szeretnél

“Kedves érdeklődő, üdvözlünk megújult weblapunkon. Szeretnénk, ha minél nagyobb betekintést nyerhetnél a kaméleonok világába akkor is, ha még nem tartasz ilyen csodálatos állatot. Ezért jött létre ez az oldal, melyet folyamatosan fejlesztünk és frissítünk. Lelkes kaméleontenyésztőként sok tapasztalatot gyűjtöttünk az évek során, így szívesen adunk tanácsot az állatokkal kapcsolatban. Amennyiben éppen van eladó kis kaméleonunk, azt az Elvihető állatok menüpont alatt láthatod. Természetesen abban is segítünk, hogy kaméleonod számára a lehető legjobb körülményeket biztosíthasd, részleteket a Felszerelés és Eleségállat – Táplálékállat menüpontokban találsz. Arra is van megoldásunk, ha elutazol és nincs kire bíznod a tőlünk kapott állatot, a kaméleon panzió mindig tárt karokkal vár! Nálunk információt kaphatsz és oszthatsz meg másokkal a kaméleonokról”

Ez utóbbi bekezdés, ha valakinek nem tűnt volna fel, nem kötődik Kéri Lászlóhoz, aki a miniszterelnök fiatal „énjét” felelevenítő sztorit a Kötöttfogás egyik adásában mesélte el.

Kéri

 

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Kéri László Orbánról: a rohadt életbe, ezt a gyereket ismerem már tizen…éve és még mindig meg tud lepni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.