Kerítésen belül a Központi Nyomozó Főügyészség szerint a kormány nem vonható felelősségre az adófizetőket megkárosító döntésekért - Városi Kurír

Sorting by

×

Kerítésen belül a Központi Nyomozó Főügyészség szerint a kormány nem vonható felelősségre az adófizetőket megkárosító döntésekért

Ha Ön, kedves állampolgár a más önre bízott pénzét a megkérdezése, beleegyezése nélkül előre láthatóan bukásra ítélt agyrémbe öli, akkor a megfelelő hatóságjog teljes szigorával súlyt le a tettesre. De mi történik, ha a kormány teszi ugyanezt a polgárai pénzével?

Hirdetés

Az a faramuci helyzet Orbániában, hogy semmi…..

Abszurd érveléssel utasította el a különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentésemet a Központi Nyomozó Főügyészség a Budapest-Belgrád vasútvonal ügyében –  kezdte közleményét Szél Bernadett független országgyűlési képviselő. “A kormány szerintük

“nem vagyonkezelési tevékenységet végzett”,

amikor hitelszerződést kötött a kínai kormánnyal egy soha meg nem térülő, kínai érdekeket szolgáló és az országot évtizedekre eladósító vasúti beruházásra.”

Egy hónapja feljelentést tettem különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt,

mivel a kormány titkosított dokumentumok alapján egy közérdeket nem szolgáló, soha meg nem térülő és az ország eladósodottságát jelentősen növelő beruházást készül végrehajtani.

A most kapott elutasító határozat szerint a Központi Nyomozó Főügyészség úgy látja, a kormány

“az Egyezmény megkötése, illetve a költségvetési előirányzatok közötti átcsoportosítás tárgyában meghozott döntései révén nem vagyonkezelési tevékenységet végzett.”

Ezzel gyakorlatilag írásba adták, hogy a kormány 2020 Magyarországán nem vonható büntetőjogi felelősségre azért, mert döntéseivel súlyos vagyoni kárt okoz az államnak.

Köthet a magyar államra nézve hátrányos hitelszerződéseket és hozhat sok tízmilliárdos átcsoportosításokról szóló kormányhatározatokat – következményektől nem kell tartania.

Én most a 15 napos határidőn belül panaszt terjesztek elő az ügyészségnél. Olyan ugyanis nincs, hogy nyomozás helyett azzal

az abszurd érveléssel asszisztálnak Mészáros Lőrinc és a Kínai Kommunista Párt bizniszéhez, hogy az adófizetők megkárosításának nincs büntetőjogi következménye.

Forrás

miniszter

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.