Blogbazár
Unod már a konyhai rutint? – Készíts csirkés (vagy másmilyen) tortillát
Alternatívát keresel a hétköznapok már-már unalmas ételei mellé? Készen vásárolt tortilla-lapból fél órán belül elkészítheted a csirkés tortillát, ami nem más, mint egy különleges palacsintába tekert szaftos hús, de akár vegán étel, attól függ, mivel töltöd meg a burkot. Most legyen csirkés.….
Csirkés tortilla
Hozzávalók
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg koktélparadicsom
5 db salátalevél
4 db tortillalap (bolti, vagy otthonkészített)
2 dl natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bazsalikom1 teáskanál
menta, só, bors, olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd kockákra, sózd, borsozd, és pirítsd meg olívaolajon.
A koktélparadicsomot vágd félbe, öntsd egy tálba, szórd meg kevés frissen őrölt borssal, bazsalikommal és mentával, majd forgasd meg olívaolajban.
A natúr joghurtba nyomj bele egy gerezd fokhagymát, majd ízesítsd sóval.
A tortillalapok mindkét oldalát pirítsd meg száraz serpenyőben két-két perc alatt.
A salátaleveleket alaposan mosd meg.
Terítsd ki a tortillalapokat. Mindegyikbe helyezz két salátalevelet, amiken oszd el a paradicsomot és a húst, majd kanalazd rá a joghurtos öntetet. Tekerd fel, és akár rögtön tálalhatod, vagy tetszés szerint elcsomagolhatod.
Tortilla készítés otthon
Hozzávalók
450 g finomliszt 85 g vaj (esetleg margarin) 1 ek só (csapott) 200 ml víz (forró)
A lisztet elkeverjük a sóval, majd a vajjal vagy a margarinnal elmorzsoljuk. Én dagasztógépet használok, így annak a táljába tettem.
Elkezdjük kidolgozni a tésztát, a forró vizet 3-4 részletben hozzáadjuk, egy lágyabb, jól gyúrható tésztát kell, hogy kapjunk. Ha nem sütjük meg egyből, akkor nedves papírtörlővel vagy konyharuhával takarjuk le. 8-10 részre osztjuk a tésztát, kigombócozzuk, majd lisztezett felületen, lisztezett nyújtófával kör alakúra nyújtjuk. Egy tapadásmentes teflon vagy kerámia serpenyőt felhevítünk, beleteszünk egy tortillát, a közepestől egy kicsit nagyobb lángon, mindkét felét kb. 30 másodpercig sütjük.
Jó étvágyat!
Friss!
- Libafeszt – Mi szem-szájnak ingere KiskunfélegyházánMegosztás Hamarosan indul a Libafeszt! Libából készült ételek versenyével, jubileumi néptánctalálkozóval, Ludas Matyi sakk- és futóversennyel, baromfitermékek vásárával és libamakett-festésével is készülnek a huszonötödik libafesztiválra szeptember közepén Kiskunfélegyházán. Ez is lesz, meg ez is, meg ez is! Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója a programokat sorolva elmondta: a jubileumi libafesztivál szeptember 13-án A… Read more: Libafeszt – Mi szem-szájnak ingere Kiskunfélegyházán
- Búcsú a napraforgótól? – Mennyi lesz az annyi?Megosztás A klímakatasztrófa, lánynevén klíma változás, egyre több és több növényt töröl ki a honi termesztők listájáról. Legutóbb a napraforgó esetleges „kimúlásáról” cikkezett egy szakmai fórum. Pedig híresen nagy túlélő Magyarországon a harmadik legfontosabb szántóföldi növény a napraforgó, amely az egyike a legjobban alkalmazkodó növénynek, így a klímaváltozás hatására szélsőségessé váló csapadékviszonyokhoz is. Az idei,… Read more: Búcsú a napraforgótól? – Mennyi lesz az annyi?
- Augusztus 20-án sem csak a várbeli és a dunai programok érdekesekMegosztás Augusztus 20-án a nap a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik, majd a hagyományos tisztavatás következik, és még ugyancsak a belvárosban a Vörösmarty téren a Csárdafesztivál, ami méltó versenytársa lehet a Várkert Bazár előtti Magyar Ízek utcájának. „Ez a belváros” 2024. augusztus 20-án a központi rendezvények keretében tartják a Szent István Napi díszünnepséget a Kossuth téren,… Read more: Augusztus 20-án sem csak a várbeli és a dunai programok érdekesek
- Égen-földön lecsó – Így főzi a nagyvilágMegosztás A nyár egyértelműen a lecsó évada. Normális országokban ilyentájt a paprika, paradicsom, hagyna és az egyéb hozzávalók dömpingáron kaphatók. Utazzunk együtt a lecsó körül. Alap lecsó Hozzávalók 40dkg paradicsom 80dkg paprika 2fej hagyma 5dkg füstölt szalonna (opcionális) 2ek olaj 1ek pirospaprika só. Így készül A lecsó elkészítéséhez a paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, és gerezdekre vágjuk.… Read more: Égen-földön lecsó – Így főzi a nagyvilág
- Így lesz tökéletes – Húsvéti tojásfőzési trükkökMegosztás A húsvét miden évben megnöveli a főtt tojások renoméját, ilyenkor sokkal többet fogyasztunk ezekből mint az év bármely más időszakában, hiszen a tojás és a főtt sonka „együtt jár”. Szakértők azt mondják, hogy a 7-10 naposnál nem régebbi az ideális a főzéshez és könnyű a hámozása. Sajnos a boltba vásárolt tojásoknál ez nem garantált… Read more: Így lesz tökéletes – Húsvéti tojásfőzési trükkök
Szerző
Friss
- Jobb félni? – Nemcsak rendőrök, de civilruhások is figyelnek
- Szoboszlai megy a Real Madridba?
- 10 000 ember az ünnepi asztalnál – idén is lesz krisnás Karácsonyi Szeretetlakoma a Népligetben
- Mit keresett Magyar Péter Lévai Anikó ölében? – Megoszlanak a vélemények az Orbán családban…
- Meddig még a pitlákság útján? -érdeklődött egy kommentelő, amikor kiderült, hogy lenyúlta a kormány a gyermekotthonból a tegnap átadott TISZA-ajándékokat
- Különvélemény a magdeburgi terrorcselekmény után – Orbán Viktor ellenében is
- Horoszkóp az év legkülönlegesebb napjára
- Orbán: olyat fogunk csinálni, amit korábban még nem – Jesszuskám, csak nem? Megpróbálják lopás nélkül? – Napi Lendvaiság…
- Már megint Novák Katalin! – Most éppen az a hír, hogy festménnyé lett Sólyom falán
- Ájulat, hogy mekkorát nőtt a tanárok száma – lelkendezik a regnáló, de nézzünk picit a katedra mögé….