Hétfőn is kánikulára, igazi hőség vár ránk, rengeteg napsütéssel. Továbbra is csak kevés helyen, kis körzeteket érintően alakulhatnak ki átmeneti záporok, zivatargócok. Gyenge lesz a légmozgás. Mindez fokozottan megterheli minden ember szervezetét. Ebben az időben sokkal jobban kell figyelnünk a pillanatnyi egészségi állapotunkra.

Marad a hőség

Az éjszaka folyamán, valamivel nagyobb eséllyel, nagyobb területen fordulhatnak elő záporok, zivatarok, de még így is az ország döntő részén eseménytelen idő lesz.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

hétfő reggel 17 – 20,

hétfő délután 30 – 34,

kedd reggel 16 – 20 fok körül alakul.

– A  hét folyamán változatlanul nyaralóidőre készülhetünk, sok-sok napsütéssel, kánikulával. Elvétve kialakulhat egy-egy kis körzetet érintő helyi záporeső, zivatargóc, de az ország legnagyobb részén eseménytelen idő ígérkezik. A helyi csapadékgócoktól eltekintve gyenge lesz a légmozgás. A napi középhőmérséklet több napon keresztül meghaladhatja a +25 fokot, néhol eléri a +27 fokot!

– Valamikor a következő hét legelején érkezhet hidegfront lehűléssel.

Hírfolyam >>>>>>>>>>>>>>>>

Orvosmeteorológia

HÉTFŐN frontmentes, meleg idő lesz, kánikulával. Zömében meghaladja a hőmérséklet a 30 fokot. Az elkövetkezendő legalább 1 hétben még kánikulára lehet készülni, sok napsütéssel. Az erős UV sugárzás miatt mindig ajánlott a napvédő krém vagy öltözék, napszemüveg, kalap használata! Felhevült testtel, illetve ittas állapotban soha ne menjünk vízbe! Az izzadással sok folyadékot veszítünk, ezért különösen fontos azt pótolni. Erre a legmegfelelőbb a napi 2-3 liter tiszta víz elfogyasztása. Az idősek, krónikus betegséggel küzdők, a nap legmelegebb szakában kerüljék a terhelést, fizikai munkát, lehetőleg tartózkodjanak árnyékban. Kerti munkákat inkább a hajnali, kora reggeli időszakban érdemes végezni, amikor a leghűvösebb van.

Forrás

Kapcsolódó

hőség

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét