A Városi Kurír folyamatosan nyomon követi a debreceni ellenzék mozgását, annál is inkább tesszük ezt, mert ebben a városban tűnik a megyei jogú városok közül a legkuszábbnak a politikai-erővonalak iránya.

Vasárnaptól  kezdve még kevesebb a remény a Kálvinista Rómában, hiszen Pákh Károly, a Debreceni Kossuth Kör, az együttműködést szervező civil csoport alelnöke az alábbi levélben mondott le tisztségéről.

A debreceni teljes ellenzéki összefogás margójára

“Debrecen, 2019 szeptember 8.

Folyó év augusztus végéig töltöttem be a Kossuth Kör Debrecen ideiglenes alelnöki pozícióját. A debreceni Kossuth Kör a Mindenki Magyarországa Mozgalom debreceni szervezete. Az első Kossuth Kör gyűlésekre Momentum szimpatizánsként érkeztem. Az alábbiakban röviden ismertetem saját tapasztalataimat az általam megismert helyi ellenzéki szervezetekről és szereplőkről. Minden papírra vetett gondolat a saját személyes véleményem.

Kezdem jobbról balra:

A Jobbik helyi szereplői nem keresték a kapcsolatot a KKD-el. Egy megbeszélés jött létre a
Jobbik képviselői és a Kör elnöke és elnökhelyettese között. A megbeszélés kötelező kör jellegű volt. Mi vagyunk Debrecen, helyi ellenzéki csoport. Nyíltan kompromisszumellenes szószólóik megnyilvánulásait sokan és sokszor bírálták mindkét ellenzéki összefogás táborából. Ambivalens, hogy a csoport tagjai a KKD alapításában részt vettek és az elnökség munkáját figyelemmel kísérték.

A Momentum helyi vezetőivel többször volt szerencsém találkozni. Pozitív hozzáállásuk és
megkérdőjelezhetetlen. Érthető, hogy emberi és politikai kapcsolataik alapján miért hozták
meg döntéseiket. Lépésüket a választók fogják elbírálni.

Az LMP helyi képviselője, szimpatikus fiatalember, sajnos a helyi politikai folyamatokra nincs komolyabb ráhatása. Az eddigi szereplők és szervezetek tevékenysége beleillik az országos szinten, a háttérben folyó új jobbközép néppárt kialakítása körüli hercehurcába. Ez a folyamat, az elmúlt éveket végigkövetve, akár egy évtizedig is eltarthat, végkimenetele nem megjósolható. Helyi szinten, az idei önkormányzati választáson talán előnyösebb lett volna az országos szinten előtérben zajló, teljes összefogás politikai trendjét követni.

A DK helyi vezetőjével többször találkoztam, megbeszéléseink során egy következetes, képzett és elszánt politikus képe rajzolódott ki előttem. Számomra nem bizonyosodott be, hogy a teljes összefogás ellen dolgozott, érveit minden esetben elfogadhatónak találtam. Az utolsó előtti pillanatig volt konstruktív javaslata a minél szélesebb összefogás létrehozásával kapcsolatban.

A Szolidaritás debreceni vezetőjében egy önzetlen, igazi baloldali úriembert ismertem meg.

Az ellenzék munkája már rég nem a politikai oldalak és idősíkok harcáról szól

Ma már a kérdés az, hogy ki veszi fel a harcot a Fidesszel. A fentiek alapján ma úgy gondolom, hogy aki felelősséget érez családja, szűkebb környezete és hazája
jövőjével kapcsolatban az szavazatával a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás választási összefogás jelöltjeit támogatja 2019. október 13-án a debreceni helyhatósági választásokon.

Én így fogok tenni. Sok sikert kívánok minden ellenzéki szereplőnek!

P. Károly”

(Feltűnt nekünk, hogy az MSZP-t nem említi a levél. Utánaérdeklődtünk és megtudtuk, hogy azért lehet ez így, mert az Ő nevükben is a DK képviselője, Varga Zoltán tartotta a kapcsolatot a Kossuth Körrel. A szerk.)

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ti ezt a levest amit ezek közösen, de a ti pénzeteken mívelnek de rajtatok röhögve ti fogtok ezeknek elszámolni! “” Gondolkodj ha a meglévő helyett új bárki jön az nem ismeri csak a pártok locsogását kb1-év mire átlátja a valós helyzetet de ti és a mi,de nem az uszító ők milliárdjaiból nos havi 800000ftszor 12=960000ft/fő a mínusz a hülységetek miatt de ha Orbán a pénzcsapot tölletek elzárja nos gerit veri a. Ooper, s te csak egy űzött vad leszel, s mehetsz fát ültetni a sublótba, s ki leszel vágva ha a gazda ha buksz csak egy bumeráng leszel csak, hajrá adj friss oxigént!! 🤣

  2. Gyurcsótány kever kavar, de magának kapar elszámoltatás Pintér, Orbán Apró klán, Botka, s előkerül a dobravert vagyona de ennyi féreg s ez lenne az elitt, ki mára elitta az eszit, s mi a bangó patkányok fizetjük ennek a levit, s ha ma is csak a 28500ft-ból mai minimuál nyugdíj ebből ugye lehet fedezni beteget, öreget de még ezeket is akik csak uszító férgek, de demokratikusan ugye?? Mi ennek az elitt ék vagyunk csak hatalmi játszmák játék szereti sok igazán okos magyar így, át lehet verni titeket,,,,? HÁT IGEN!!? Ávosok kölyke proletárok ugye Rózsadomb tele van velük Rákosi utódai kapitalista köntösben helye el társaitól vágó Gyárfás Gyurcsótány Havas, Pukli ujbegyi, stb s trágár nagy verka stb, mind egy geci, de szaporodik is!!

  3. Tudjuk ,hogy az önkormányzati választáson csak ti fideszes oligarhák fogtok nyerni,kár,pocskondiázni az ellenzéket neked is Konok Peti,ha ez az igazi neved ,vagy bár ki vagy. Te is a milliárdos kis királyok társaságához tartozól akiknek nagyon jól megy a soruk .Így megy ez már évek óta Debrecenbe is, Hiába sorolod fel a gúny nevű ellenzéket ,egy jó érzésű ember a te szegényes szókincsedet ki neveti .. annyira idióta és sötét buta vagy ,hogy észre sem veszed magad körűl az okos,tanúlt embereket,akiktől tanúlhatnál elitséget. Akiket felsoroltál azok közűl is van egy kettő de a név nélküli személyekben is van nagyon sok ,akiknek a kisujjukba is több van ,mint benned. Ajánlom,hogy nézzél tükörbe reggelenként és köpd szembe magad !!!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét