Kifizetődőnek tűnik Szijjártó Péterrel haverkodni – Dzsudzsák után jön a sí-haver

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közvetlen környezetéből érkezett a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. új vezérigazgatója, Szabó Kristóf – tudta meg a Magyar Hang.

A cikk megjelenése után Szabó törölte közösségi oldaláról Szijjártót – a “NER-es XXl. század”?

Szabó Kristóf lelkes Facebookozó, így nem fukarkodott a Szijjártó famíliával töltött napok dokumentálásával. Úgy tűnik, ciki lett a sok fénykép és adat -az egyiken az adriai jachtozás luxusát sem megvető miniszter is feltűnik háttal, egy gyermeket magához ölelve. A miniszter felesége több közös képen is szerepel Szabóval és feleségével. Ezek alapján Szijjártó és az új vezető ismeretsége hosszabb időre nyúlhat vissza. A bejegyzés szerint a társaság január–február fordulóján síelhetett a Salzburg közeli síterepen. Szabó a közösségi oldala szerint egy évvel korábban is járt Obertauernben, és Szijjártó Péter neje akkor is ott volt- ugyanis a portál cikkét követően törölték azokat.

Főnök – beo két jó barát…..

A tárcavezető és az állami tulajdonú HEPA új vezérének ismeretsége, feltételezhető jó kapcsolata azért figyelemre méltó, mert az ügynökség tulajdonosi jogait éppen a Külgazdasági és Külügyminisztérium gyakorolja.

Ez a külügy háttérintézménye, amely a miniszter és a tárca keze alá dolgozik.

A cég lényegében a hazai kis- és középvállalkozásoknak nemzetközi piacot ígérő, de átláthatatlanul működő Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. romjain jött létre. Cégjogilag a több milliárd forintos veszteséggel és botrányok árnyékában kimúló Kereskedőházat is a HEPA olvasztotta magába.

Az ügynökség világgazdasági prognózisokat,

elemzéseket, háttéranyagokat készít, kereskedelmi promóciót lát el, az exportlehetőségeket kutatja, és az ország gazdasági érdekeit érvényesíti külföldön.

Ennek érdekében hat partnerirodát nyitottak Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában.

A HEPA pénzügyi beszámolója szerint – a súlyosan veszteséges kereskedőházzal szemben – szolid nyereséggel zárta a 2018-as és a 2019-es évet is (42 millió, illetve 67 millió forint).

További részletekért kattintson!

ősz

Egy hozzászólás itt: “Kifizetődőnek tűnik Szijjártó Péterrel haverkodni – Dzsudzsák után jön a sí-haver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük