Hadházy: aktuális kis szemétség – Csak nem a “Lex Szijjártó”-javaslat a kiváltó ok?

A Szijjártó jachtoztatása által ihletett “Lex Lady Mrd” benyújtása utáni első ülésnapon gyámság alá helyezte a Fidesz a független képviselőket. – írta Szél Bernadett képviselő közösségi oldalán.

Mit is jelent ez pontosan?

“A határozat szerint a június 18-tól elrendelt egészségügyi válsághelyzet miatt csak akkor veszik napirendre és döntenek a bizottságok a képviselői indítványokról, ha azt a frakcióvezetők írásban kérik.

Az ugyan nem egészen világos, hogy a függetlenek jogfosztása mennyiben segíti elő Magyarország járvány elleni védekezését,

de az elképzelés szerint mi, független képviselők kilincselhetünk a frakcióvezetőknél, hogy legyenek olyan kedvesek napirendre kérni a javaslatainkat — vagy várhatunk a tavaszi ülésszakig.

Utóbbi esetben például csak tavasszal kellene színt vallania a Fidesznek a kormánytagokat luxusajándékokkal elhalmozó oligarchák közbeszerzésekből való kizárásáról, a kilakoltatási moratóriumról, vagy a belarusz néppel vállalt szolidaritásról.

“Újabb ok, hogy miért nincs értelme parlamentet játszanunk…”

Ezt már Hadházy Ákos osztotta meg kiegészítve az alábbiakkal:

“A Fidesz a JÁRVÁNYRA HIVATKOZVA jövő márciusig nem engedi a független képviselőknek, hogy törvényjavaslatot adjanak be, illetve azt csak akkor hajlandó tárgyalni, ha valamelyik frakcióvezető írásban támogatja.

Persze vicc ez, hiszen eddig sem tárgyalt soha, semmilyen ellenzéki javaslatot sem.

Csak az ún. Bizottságokban, gyakorlatilag nyilvánosság és vita nélkül szavazta le azt, hogy egyáltalán tárgysorozatba vegyék az előterjesztéseket. Jómagam ezért csak kivételes és szimbolikus esetben adtam be törvényjavaslatot, mint pl amikor Szél Bernadettel azt kértük, hogy a képviselők mondjanak le a fizetésük egy részéről a járvány elleni védekezéssel szolidaritást vállalva.

Hogy most miért kellett hirtelen megint a független képviselőkkel szemétkedni?

Talán éppen a Lex-Szíjjártó miatt:

azt javasoltuk, hogy nyugodtan adjanak a vállalkozók “ajándékot” politikusnak, ha szeretnének. Csak akkor ne indulhassanak közbeszerzéseken.

Úgy tűnik, erről még a bizottságok homályában sem akar szavazni a Fidesz.

A javaslatot sajnos egyébként az ellenzék is megszavazta- talán figyelmetlenségből- reméljük, hogy részükről nem a független képviselők gyámság alá helyezése volt a cél.”

orbán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük