„Minden Idők Legkevésbé Külügyminisztere” New York-i edzése

Szijjártó Péter külügyminiszter attól függetlenül, hogy a világ mely részére szólítja a kötelessége, törekszik az „ép testben ép lélek” elvét követni és ezt rendszeresen követői tudtára is adja közösségi oldalán. Azt, hogy a nemes cél mennyire jön be nála, mindenki döntse el maga.

New York, edzőterem….

A külügyminiszter az ENSZ Közgyűlésén 76. ülésszakán járt és, ha már meghívták fel is szólalt, ahol beszélt a koronavírusjárványról, a vakcina fontosságáról, a munkahelymegőrzés fontosságáról, a kiberbűnözés elleni fellépés fontosságáról.

Mindezen túl elárulta a titkát: jelesül azt, hogy a fenti frenetikusan új és mások által még fel nem vetett kérdésekben azért tudott olyan jól teljesíteni, ahogy!

„Köszi, Miki!”

Közösségi oldalán lebbentette fel a titokról a leplet:

„Kellett a fizikai állóképesség a négy naphoz, de ebben is könnyű dolgom volt, hiszen egy olyan világbajnokkal, Gór-Nagy Miklóssal kezdtünk edzéssel minden napot, aki a New York-i főkonzulátusunk kiváló külgazdasági attaséjaként immár a kollégám is. Köszi, Miki!”

(Gór -Nagy Miklós, ha valaki nem ismerné a nevét, 2019-ben visszavonuló világbajnok vízilabdázó, akiről 2020-ban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette, hogy hamarosan Magyarország New York-i főkonzulátusának külgazdasági attaséja lesz.

„…engem mindig érdekelt a külpolitika. Sok ilyen témájú könyvet olvastam, tulajdonképpen a hobbim is volt. „

nyilatkozta indíttatásáról az ex vízilabdázó, hozzátéve:

„Nagyon szeretem New Yorkot is, többször jártam ott. Hihetetlen hely.”)

Nem ő az egyedüli ex sportoló a „szakmában”

Úgy tűnik, a külügy lett kijelőlve a kiöregedett sportoló munkaadójának:

„Gór-Nagy Miklós mellett a sportélet több képviselője is külügyi szolgálatot teljesít. A párosban wimbledoni bajnok, Roland Garros-győztes teniszlegenda, Taróczy Balázs Barcelona főkonzulja, az olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok úszó, Gyurta Dániel miniszteri főtanácsadóként dolgozik a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A válogatott labdarúgót, Vincze Ottót a múlt héten nevezték ki a barcelonai magyar örökség feldolgozása felelősének, lapunk főszerkesztője, Szöllősi György pedig a magyar futball és a Puskás-ügyek nagyköveteként tevékenykedik.”

-írta a nemzetisport.hu.

„Sportállás…?”

Szűcs Róbert Gábor volt diplomata, író közösségi oldalán megjegyezte a fentiekre reagálva:

„Minden Idők Legkevésbé Külügyminiszterétől: „Gór-Nagy Miklóssal kezdtünk edzéssel minden napot, aki a New York-i főkonzulátusunk kiváló külgazdasági attaséjaként immár a kollégám is”

Honnan tudni, hogy kiváló, mikor csak első évét tölti az állomáshelyen?

Semmiféle külgazdasági gyakorlata (sem vállalat, sem minisztérium, sem kamara) nincs. Viszont érdekli a külpolitika. Az pont nem szempont. Ugyanis nem ez a dolga.

Azelőtt, a boldogult szocializmusban volt olyan, hogy „sportállás”. Most is van, csakhogy most sokkal többe kerül.

Immár.”

Szijjártó és a sport…..

Kapcsolódó

Minden Idők Legkevésbé Külügyminisztere New York-i edzése

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük